Aģents: Labas spēles gadījumā Pasečņiks var pievienoties NBA komandai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: AFP/SCANPIX

Labi nospēlējot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, Anžejs Pasečņiks var vienotie ar jebkuru komandu, norāda Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Pasečņiku aizpagājušā gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers".

Latvijas basketbolists vēlas izmēģināt savus spēkus NBA, bet "76ers" algu griestu dēļ šobrīd ir ierobežotas iespējas parakstīt jaunus līgumus, līdz ar to Filadelfijas klubs atteicies no tiesībām uz Pasečņiku.

"Anžejam milzīgs plus ir tas, ka viņš piedalās (NBA) Vasaras līgā brīvs no jebkādām saistībām. Nevienam nepieder tiesības uz viņu. Labas spēles gadījumā viņš var vienoties ar jebkuru NBA komandu. Uz to arī ceram," savā "Instagram" kontā atklāj Kalnītis.

Pasečņiks aizvadījis divas spēles NBA Vasaras līgā, vidēji mačā laukumā pavadot 13,5 minūtes, gūstot 6,0 punktus, izcīnot 4,0 atlēkušās bumbas un veicot 1,0 rezultatīvu piespēli.

Latvijas basketbolists Vašingtonas "Wizards" komandas sastāvā realizējis 5 no 12 divpunktu metieniem, aizmetis garām 2 tālmetienus, taču trāpījis tikai 2 no 10 soda metieniem. 

Kalnītis atzīmē, ka Pasečņika izredzes pievienoties kādai NBA komandai būs atkarīgas no snieguma Vasaras līgā un arī treniņnometnē. "Viss ir atkarīgs tikai no viņa paša."

Pasečņiks aizvadītajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā. Spānijas komandas Grankanārijas "Herbalife" sastāvā latvietis 22 mačos vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

Savukārt Spānijas čempionātā jeb ACB līgā pašlaik 23 gadus vecais Pasečņiks regulārajā turnīrā 26 spēlēs vidēji guva 5,4 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu