Skujiņš pēdējā kāpumā zaudē vadību "Tour de France" posmā, finišā ieņemot 85.vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš (priekšplānā).
Toms Skujiņš (priekšplānā). Foto: AFP / Scanpix

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo" trešdien izcīnīja 85.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" piektajā posmā, bet lielu daļu distances latvietis brauca vadošajā grupā.

Trešdien dalībniekiem bija jāveic 175,5 kilometrus gara distance ar četriem kategorizētajiem kāpumiem, kurā par uzvarētāju tika kronēts slovāks Peters Sagans no "BORA-hansgrohe" vienības, kurš sacensību pirmajā posmā izcīnīja otro vietu, bet piektā etapa finišu sasniedza pēc četrām stundām divām minūtēm un 33 sekundēm. Slovāks finiša spurtā veica atrāvienu un vien par dažiem metriem apsteidza sekotājus.

Otro vietu izcīnīja beļģietis Vuts van Ērts ("Jumbo-Visma"), savukārt trešais bija itālis Mateo Trentins ("Mitchelton-Scott"). Abi braucēji finišēja lielajā grupā, līdz ar to arī vienāds finiša laiks.

Skujiņš jau distances sākumā ar nelielu grupu veica atrāvienu, bet 35 kilometrus līdz finišam latvietis atrāvās no mazās grupas un nākamos 15-20 kilometrus brauca kā līderis. Vēlāk gan peletons apsteidz latvieti, viņam finišējot 85.vietā, bet līderim carnikavietis zaudēja septiņas minūtes un 41 sekundi.

Kopvērtējumā vadību joprojām saglabājis francūzis Žiljēns Alafilips ("Deceuninck - Quick Step"), kurš par 14 sekundēm apsteidz beļģi Vutu van Ērtu ("Jumbo-Visma"). Savukārt Skujiņš ieņem 115.vietu un no pirmās pozīcijas atpaliek par 24 minūtēm un 54 sekundēm. Pēc lieliskā starta piektajā posmā Skujiņš kopvērtējumā pakāpies par 39 vietām.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu