"Dundalk" atbildes spēlei pret "Riga" gatavosies, saglabājot optimismu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Īrijas čempionvienība "Dundalk" pēc aizvadītās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās spēles pret Latvijas līdervienību "Riga" atbildes spēlei gatavošoties ar pozitīvu attieksmi, teica īru komandas galvenais treneris Vinnijs Pērts.

Trešdien "Riga" pirmajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas spēlē viesos spēkojās neizšķirti 0:0 ar Īrijas čempioniem "Dundalk". Atbildes mačs paredzēts pēc nedēļas Rīgā.

"Domāju, ka mums jānospēlē labāk otrajā mačā. Šajā spēlē mums pietrūka kvalitātes, dažbrīd sasteidzām spēli," teica "Dundalk" galvenais treneris Pērts. "Robijs Bensons nāca uz maiņu un deva lielisku pienesumu laukumā - viņa spēle mums palīdzēja saglabāt kontroli."

"Eirokausos visai bieži esam guvuši vārtus izbraukuma mačos, tāpēc mums tas būs jāpaveic vēlreiz," piebilda treneris, sakot, ka traumu guvušais Kriss Šīlds nav iedzīvojies nopietnā savainojumā. "Viņš savainoja vaigu, tomēr domāju, ka trauma nav nopietna. Tomēr mēs nolēmām viņu nomainīt piesardzības labad. Futbolista veselības stāvoklis kļūs skaidrāks nākamajās dienās."

Tāpat treneris uzteica pārējos aizsardzības līnijas spēlētājus, piebilstot, ka ikviens  futbolists ir spējīgs aizstāt iztrūkstošos partnerus, bet nākamajai spēlei Īrijas čempionvienība gatavosies ar pozitīvām domām.

Nākamajā kārtā šā pāra uzvarētāja tiksies ar Albānijas klubu Tirānas "Partizani" vai Agdamas "Qarabag" no Azerbaidžānas.

Savukārt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas zaudētāja starptautisko sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

"Dundalk" komanda par Īrijas čempioni kopumā kļuvusi 13 reizes, bet pēdējos piecos gados tas izdevies četras reizes. Tāpat vienība sešas reizes ieguvusi valsts kausu. Vietējā čempionātā tā šobrīd ar 56 punktiem 24 mačos ir pirmajā vietā - tuvākie sekotāji atpaliek par astoņiem punktiem. Komandai visu turnīru ietvaros pašlaik ir jau 16 nezaudētu spēļu sērija. Iepriekšējo neveiksmi tā piedzīvoja pirms trim mēnešiem.

Dandolkas klubs dibināts 1903.gadā, bet 2017.gadā tas bija soļa attālumā no UEFA Čempionu līgas grupu turnīra sasniegšanas, jo tikai kvalifikācijas "play-off" kārtā zaudēja slavenajam Polijas klubam Varšavas "Legia". Pēc tam komandai bija iespēja sacensties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kas gan netika pārvarēts, bet vienā no mačiem tika uzvarēta Izraēlas vienība Telavivas "Maccabi" un nospēlēts neizšķirti ar pazīstamo Nīderlandes klubu Alkmāras AZ.

Savukārt pagājušajā gadā īri sasniedza otro atlases kārtu UEFA Eiropas līgā.

Pērn "Riga", debitējot Eirokausos, piedalījās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā spraigā divcīņā vien "pendelēs" piekāpās pazīstamajam Bulgārijas klubam Sofijas CSKA.

"Riga" futbolisti pērn pirmo reizi izcīnīja uzvaru gan Latvijas virslīgā, gan kausa izcīņā, bet šobrīd "Optibet" Latvijas virslīgas tabulā komanda ar 19 punktiem 38 spēlēs ir vadībā, tuvākos sekotājus RFS apsteidzot par četriem punktiem.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu