Medijs: Vestbruks apmaiņā pret Polu pārcelsies uz "Rockets"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rasels Vestbruks
Rasels Vestbruks Foto: EPA/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vērienīgā spēlētāju maiņas darījumā Rasels Vestbruks pārcelsies uz Hjūstonas "Rockets", bet pretējā virzienā uz Oklahomasitijas "Thunder" dosies Kriss Pols un vairākas nākotnes draftu izvēles, vēsta ESPN.

Pašlaik 30 gadus vecais Vestbruks pauda vēlmi atstāt "Thunder" komandu pēc spēlētāju maiņas darījuma, kurā viņa komandas biedrs Pols Džordžs pārcēlās uz Losandželosas "Clippers".

Vestbrukam vēl ir spēkā četru gadu līgums. Nākamajā sezonā viņš nopelnīs 38,5 miljonus ASV dolāru, bet kontrakta pēdējā sezonā 2022./2023. gadā (spēlētāja opcija) viņam paredzēts 47,1 miljonu liels atalgojums.

Interesi par Vestbruku izrādīja arī citas komandas, taču viņš pievienosies savam kādreizējam komandas biedram "Thunder" rindās Džeimsam Hārdenam, kurš ir "Rockets" vienības pēdējo gadu līderis.

Līdz ar to sagaidāms, ka vienā komandā spēlēs 2 no 3 spēlētājiem, kuri pēdējo 3 gadu laikā ieguvuši līgas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu. Vestbruks balvu ieguva 2017. gadā, bet Hārdens par labāko tika atzīts pērn. 

Vestbruks ir vienīgais spēlētājs NBA vēsturē, kuram izdevies trīs sezonas pēc kārtas regulāro čempionātu noslēgt ar "triple-double" rādītājiem vidēji spēlē, sasniedzot divciparu skaitli gūtajos punktos, izcīnītajās bumbās un rezultatīvajās piespēlēs.

Aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 73 spēlēs Vestbruks vidēji mačā guva 22,9 punktus, izcīnīja 11,1 atlēkušo bumbu, veica 10,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,9 bumbas. 

Bukmeikeri paredz "Rockets" vienībai ceturtās labākās izredzes nākamsezon izcīnīt NBA čempiontitulu. Favorīte ir Losandželosas "Clippers", kurai seko Losandželosas "Lakers" un Milvoki "Bucks".

Savukārt šobrīd 34 gadus vecais Kriss Pols aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā piedalījās 58 spēlēs, vidēji guva 15,6 punktus, izpildīja 8,2 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un pārtvēra 2,0 bumbas.

Polam ir spēka līgums vēl uz trim gadiem. Nākamsezon viņš nopelnīs 38,5 miljonus ASV dolāru, bet kontrakta pēdējā gadā (spēlētāja opcija) viņam paredzēts atalgojums 44,2 miljonu dolāru apmērā.

ESPN basketbola apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis vēsta, ka "Rockets" cerēja darījumā iesaistīt trešo komandu, kas būtu vēlamāka Polam. Tiek ziņots, ka Maiami "Heat" komanda varētu centies iegūt pieredzējušo saspēles vadītāju.

"Thunder" ir uzsākusi pārbūves procesu, līdz ar to, visticamāk, Pols neietilpst komandas ilgtermiņa plānos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu