Kravčenoka/Graudiņa sasniedz Gštādes Pasaules tūres posma astotdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka
Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa piektdien Šveices pilsētā Gštādē sasniedza Pasaules tūre piecu zvaigžņu posma astotdaļfinālu, kurā gan zaudējumu vēlāk piedzīvoja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Pamatsacensībās ar 23.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar 2-0 (21:16, 21:19) pieveica ar 29.numuru izliktās vācietes Viktoriju Bīneku/Izabell Šneideri.

Tādējādi spēcīgākais Latvijas sieviešu duets iekļuvis šo sacensību astotdaļfinālā, kur tiksies ar pasaules čempionēm Sāru Pevenu/Melisu Hjūmenu-Paredesu no Kanādas, kuras izliktas ar augsto otro numuru.

Pirms tam grupu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka guva vienu uzvaru divos mačos.

Piektdien izslēgšanas turnīra astotdaļfinālu aizvadīja arī ar 20.numuru izliktie Pļaviņš/Edgars Točs, kuri gan ar 0-2 (24:26, 19:21) piekāpās sacensību 14.numuram Šeriffam Junussi/Ahmedam Tidžanam no Kataras.

Tādējādi Pļaviņš/Točs šo posmu noslēguši dalītā devītajā vietā.

Ceturtdien notikušajā pirmajā kārtā latvieši lieliskā cīņā ar 2-1 (18:21, 25:23, 15:8) pārspēja Pavlo Erreru/Adrianu Gaviru no Spānijas, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Pļaviņš/Točs grupu turnīrā tika pie vienas uzvaras divās spēlēs.

Tikmēr vēl viens Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu un šo posmu noslēdza dalītā 17.vietā.

Pirms tam šonedēļ visi trīs Latvijas dueti pārvarēja Gštādes turnīra kvalifikāciju.

Pirms Gštādes turnīra pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Hamburgā tika aizvadīts pasaules čempionāts, kurā Samoilovs/Šmēdiņš ieņēma dalītu 17.vietu, bet Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā piekāpās pasaules ranga līderiem Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam no Norvēģijas, finišējot dalītajā devītajā vietā. Savukārt Kravčenoka/Graudiņa apstājās sacensību astotdaļfinālā, arī ieņemot dalītu devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu