Skujiņš izcīna 30.vietu "Tour de France" septītajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandiets Dilans Grēnevegens no "Jumbo-Visma" komandas piektdien guva uzvaru daudzdienu velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā, bet Toms Skujiņš izcīnīja augsto 30.vietu.

Piektdien riteņbraucējiem bija jāveic 230 kilometrus gara distance ar trijiem kategorizētajiem kāpumiem. Ātrākais distancē izrādījās Dilans Grēnevegens no "Jumbo-Visma" komandas, viņam finišu sasniedzot pēc sešām stundām divām minūtēm un 44 sekundēm. Līdz ar uzvarētāju lielajā grupā finišēja arī otrās vietas ieguvējs Evans Kalebs ("Lotto Soudal"), bet pjedestāla zemāko pakāpienu ieņēma Peters Sagans ("BORA-hansgrohe").

Savukārt Skujiņš piektdien finišēja 30.vietā, to paveicot vienā grupā ar uzvarētāju.

Kopvērtējumā līderpozīciju aizvien saglabā Džūlio Čikone ("Trek - Segafredo"), kurš par sešām sekundēm apsteidz iepriekšējo dzeltenā krekliņa turētāju Žiljēnu Alafilipu no Francijas ("Deceuninck - Quick Step"), bet trešais ir Tūnss, kurš zaudē 32 sekundes.

Skujiņš kopvērtējumā ir 96.vietā, bet no pirmās pozīcijas viņš atpaliek 38 minūtes un piecas sekundes.

Savukārt kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš ieņem sesto pozīciju.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu