Marcinkēviča saņēmusi "Baltic Open" turnīra "wild card"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Diāna Marcinkēviča
Diāna Marcinkēviča Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča saņēmusi "Baltic Open" turnīra organizatoru "wild card" (speciālais ielūgums uz pamatturnīru), vēsta Latvijas Tenisa savienība (LTS). 

"Baltic Open" risināsies no 22. līdz 28. jūlijam tenisa centrā "Lielupe". Šis turnīrs būs WTA International kategorijas.

Sacensībās piedalīsies vairākas augsta ranga spēlētājas no Eiropas un Krievijas, kā arī Latvijas labākās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

"Apsveicu tenisa līdzjutējus ar turnīru, kurš tādā līmenī pirmo reizi notiek Jūrmalā, Latvijā un arī Baltijā. Es pateicos turnīra īpašniekiem par izvēli turnīru rīkot Latvijā un izsaku pārliecību, ka mums visiem būs iespēja vērot augsta līmeņa tenisu. Es novēlu visām dalībniecēm veiksmi un spēju parādīt savu labāko tenisu, bet Latvijas iedzīvotājiem un mūsu viesiem izbaudīt iespēju redzēt klātienē vairākas pasaules vadošās tenisa spēlētājas," saka LTS prezidents Juris Savickis.

"Kā WTA profesionālā turnīra licences turētāji mēs nolēmām mainīt "Moscow River Cup" atrašanās vietu un pārcelt to uz Jūrmalu. Pateicamies Latvijas Tenisa savienībai un uzņēmējiem par lielo interesi šā turnīra rīkošanā un atbalstīšanā. Tenisa svētkos visiem tenisa līdzjutējiem būs unikāla iespēja redzēt WTA turnīra lielisko dalībnieču spēles Jūrmalā," norādīja turnīra direktors Aleksandrs Ostrovskis.

"Wild card" uz turnīra kvalifikāciju ir saņēmušas divas jaunās Latvijas tenisistes – Daniela Vismane un Kamilla Bartone.

"Baltic Open" turnīram ir pieteikušās 44 tenisistes, kuras cīnīsies par turnīra balvu fondu $ 250 000 apmērā un 280 ranga punktiem. Pamatturnīrā startēs 32 tenisistes, savukārt kvalifikācijā spēkosies 24 tenisistes. Lielupes kortos spēlēs arī tādas pasaulē zināmas tenisistes kā Karolīna Garsija (WTA 23) no Francijas, kura pagājušā gada sezonā sasniedza pasaules 4. raketes godu, Baltkrievijas 2. labākā tenisiste Aliaksandra Sasnoviča (WTA 36), pagājušā gada dubultspēļu turnīra uzvarētāja Anastasija Potapova (WTA 71) un citas.

"Manuprāt, tas, ka pie mums notiek WTA turnīrs, ir ļoti nozīmīgi gan tenisa attīstībai, gan arī dalībniecēm. Nenoliedzami, ka šī ir Latvijas tenisa zelta ēra, bet ir svarīgi tajā uzbūvēt kaut ko lielu – iesaistīt vairāk bērnu šajā sporta veidā, lai arī nākotnē mums būtu augsti sasniegumi. Ar jauniem tenisa laukumiem Latvijā, ar Lielupes tenisa centra modernizācijas projekta realizēšanu, kā arī Arēnā Rīga aizvadītajām "Fed Cup" spēlēm, es ceru, ka teniss pie mums kļūs vēl populārāks," sacīja Anastasija Sevastova.

Biļetes uz tenisa festivālu "Baltic Open" ir iespējams iegādāties visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, kā arī internetā – biliesuserviss.lv. Biļešu cenas sākot no 6 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu