Dienvidkorejas sieviešu ūdenspolo izlase pasaules čempionātā debitē ar vēsturisku sagrāvi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dienvidkorejas sieviešu ūdenspolo izlase.
Dienvidkorejas sieviešu ūdenspolo izlase. Foto: AFP

Dienvidkorejas sieviešu ūdenspolo izlase savās mājās notiekošajā pasaules čempionātā debitēja ar graujošu zaudējumu ungārietēm, kas tagad ierakstīts vēstures lappusēs kā smagākā sakāve visaugstākā līmeņa meistarsacīkstēs.

Čempionātu ievadīja Dienvidāfrikas izlases zaudējums Eiropas čempionēm no Nīderlandes ar 0:33, bet tas bija nieks salīdzinājumā ar mājinieču katastrofālo startu.

Dienvidkorejas izlase savā pirmajā pasaules čempionāta mačā valsts vēsturē ar 0:64 zaudēja Ungārijai. Šī sakāve tagad ierakstīta ūdenspolo vēsturē kā smagākais zaudējums pasaules čempionātos.

Iepriekš antirekords piederēja Jaunzēlandes vīriešu izlasei, kura 1994.gada pasaules čempionātā Romā ar 1:38 piekāpās Horvātijai.

Tiesa, dienvidkorejiešu sliktajam sniegumam ir arī izskaidrojums - komandu izveidoja vien mēnesi pirms čempionāta, tajā pulcējot bijušās īso distanču peldētājas.

Pēc pārliecinošā zaudējuma Ungārijai mājinieku izlases pārstāve Songa Jeseo sacīja, ka viņām bijis gods spēlēt pret tādām meistarēm, kuras iepriekš bija redzējušas vien vietnes "YouTube" video rullīšos.

Pasaules čempionāts ūdens sporta veidos Dienvidkorejas pilsētā Gvandžu notiks līdz pat 28.jūlijam. Tajā dalībnieki sacenšas peldēšanas un niršanas disciplīnās, kā arī ūdenspolo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu