Gražulis: Janičenoks rekomendēja doties spēlēt uz Itāliju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Gražulis
Andrejs Gražulis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Basketbolists Andrejs Gražulis pēc darba piedāvājuma saņemšanas no Itālijas pēc spēka otrās līgas kluba Tortonas "Bertram" konsultējies ar pieredzējušo Kristapu Janičenoku, kurš rekomendēja pieņemt šo izaicinājumu.

Aizvadītajā sezonā "Bertram" klubs ieņēma vien 13.vietu 16 komandu konkurencē. Tas gan nozīmēja palikšanu Itālijas otrajā līgā arī nākamsezon.

Gražulim šī būs jau otrā sezona leģionāra statusā, jo 2017./2018.gada sezonā viņš pārstāvēja Krievijas vienību Permas "Parma", kuras sastāvā arī debitēja VTB Vienotajā līgā.

Aizvadītajā sezonā basketbolists spēlēja "VEF Rīga" komandā, kļūdams par Latvijas čempionu.

"Domāju, ka līmenis tur nemaz nav tik slikts. Komanda un galvenais treneris mani gribēja redzēt sastāvā. Parunāju ar Kristapu Janičenoku, kurš tajā līgā ir spēlējis. Viņš teica, lai droši braucu, ja ir varianti," par pieņemto lēmumu pārcelties uz Itālija portālam TVNET pastāstīja uzbrucējs.

"Vienkārši gribējās pamēģināt kaut ko citu. Domāju, ka arī Latvijas-Igaunijas līga nākamsezon būs vājāka. Īsti citu variantu spēlēt ārzemēs nemaz nebija. Šis bija vienīgais reālais piedāvājums."

Gražulis uz Itāliju došoties augusta vidū, kad klubam sāksies pirmssezonas treniņnometne.

Aizvadītajā sezonā Gražulis "VEF Rīga" vienībā VTB līgas mačos laukumā vidēji pavadīja 27 minūtes, kurās caurmērā izcēlās ar 10,5 punktiem, 5,5 atlēkušajām bumbām, 1,7 bloķētiem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr Latvijas-Igaunijas līgā latvietis laukumā vidēji pavadīja 18 minūtes, gūstot 7,5 punktus. Tāpat viņš izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas, atdeva 1,5 rezultatīvas piespēles un nedaudz vairāk nekā vienu reizi bloķēja pretinieku metienus.

Gražulis bijis arī regulārs Latvijas valstsvienības dalībnieks, esot tās sastāvā 2017.gada Eiropas čempionāta, kā arī piedalījies 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs. Gražulis pārstāvējis Latviju arī jauniešu līmenī, kur augstākais panākums bija iekļūšana 2013.gada U-20 Eiropas čempionāta finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu