"Cavaliers" atsakās no Smita

CopyDraugiem X Whatsapp
Ērls Smits.
Ērls Smits. Foto: nba.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Klīvlendas "Cavaliers" atteikusies no tiesībām uz pieredzējušo spēlētāju Ērlu Smitu, kurš ar šo klubu savulaik izcīnīja čempionu trofeju.

Klīvlendas vienība šādu lēmumu pieņēmusi, jo tai nav izdevies spēlētāju aizmainīt. Smits nākamajā sezonā garantēti saņemtu 15,6 miljonus dolāru (13,8 miljonus eiro), bet līdz ar viņa aiziešanu klubam atbrīvojušās vēl papildu finanses algu griestos.

Aizvadītajā sezonā 33 gadus vecais Smits laukumā devās vien 11 spēlēs, tomēr jau iepriekš starp klubu un spēlētāju tika panākta vienošanas par ceļu šķiršanos. Par šā lēmuma stūrakmeni uzskatāms novembrī notikušais atgadījums, kad basketbolists skaidri pauda savu neapmierinātību par zaudējumu, jo "Cavaliers" komanda tobrīd 15 spēlēs bija izcīnījusi tikai divas uzvaras.

Nedaudz vairāk kā četrās sezonās "Cavaliers" rindās Smits vidēji spēlē izcēlās ar 10,3 punktiem. Viena no viņa karjeras labākajām spēlēm bija 2016.gada sestajā finālspēlē pret Goldensteitas "Warriors", kurā Smits bija viens no aktīvākajiem spēlētājiem laukumā, vēlāk nodrošinot savai komandai triumfu septītajā spēlē.

Tāpat spēlētājs Klīvendā netiks aizmirsts par to, ka 2018.gada finālspēlē viņš uzbrukumā, izcīnījis atlēkušo bumbu, turpināja to driblēt, līdz atskanēja beigu sirēna. Vēlāk gan Smits taisnojās, uzskatīdams, ka viņa komanda bijusi vadībā.

"Cavaliers" tajā spēlē piedzīvoja zaudējumu papildlaikā, bet "Warriors" bija nepieciešams minimālais spēļu skaits, lai izcīnītu čempiontitulu.

Lai arī Klīvlendas klubam neizdevās aizmainīt spēlētāju, viņš Amerikas beisbola līgas (MLB) Visu zvaigžņu spēles nedēļā atzina, ka 15 gadus ilgā karjera vēl neesot noslēgusies.

"Nedomāju, ka tāda iespēja šobrīd pastāv," teica Smits, kurš drīzumā kļūs par brīvo aģentu.

Karjeras laikā Smits NBA pārstāvējis Ņūroleānas "Hornets", Denveras "Nuggets", Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas klubu.

Kopumā NBA spēlētājs 12 sezonu laikā aizvadījis 839 spēles, kurās caurmērā izcēlies ar 13,2 punktiem, 3,2 atlēkušajām bumbām un 2,2 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu