CSKA stūrmanis Itudis nosaukts par ULEB Eirolīgas labāko treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dimitris Itudis
Dimitris Itudis Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas basketbola granda Maskavas CSKA stūrmanis Dimitris Itudis nosaukts par aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas labāko treneri.

Itudis kopā ar CSKA maijā ieguva savu otro ULEB Eirolīgas čempiona titulu, turklāt komanda aizvadītajā sezonā sasniedza labāko bilanci turnīrā - 29 uzvaras un septiņi zaudējumi.

Maskavas komanda par Eirolīgas čempioni kļuva jau astoto reizi, turklāt četri tituli nākuši pēdējo 13 gadu laikā. 48 gadus vecais Itudis CSKA vienību līdz čempiontitulam aizveda arī 2016.gadā. Arī toreiz grieķis tika nosaukts par līgas labāko treneri.

Kopā ar dzimtenes klubu Atēnu "Panathinaikos" speciālists kā galvenā trenera asistents laikā no 2000. līdz 2011.gadam guva piecus Eirolīgas titulus, tāpēc viņam to ir jau kopumā septiņi. Itudis tādējādi kļuvis par trešo treneri vēsturē, kurš kontinenta prestižākajā klubu turnīrā uzvarējis vismaz septiņas reizes.

Eirolīgas labākā trenera balva, kas ir nosaukta bijušā Rīgas ASK trenera Aleksandra Gomeļska vārdā, tiek pasniegta, ņemot vērā turnīra komandu galveno treneru balsojumu.

Itudis ar CSKA nupat pagarināja līgumu uz diviem gadiem, tāpēc ar nākamo sezonu viņš trenēs arī latviešu saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu