Jaunajā OHL čempionātā būs divas jaunpienācējas

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

2019./2020. gada sezonā Latvijas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempionātā piedalīsies astoņas komandas, nevis septiņas, kā tas bija iepriekšējā sezonā. Klāt nākušas divas jaunpienācējas, bet augstāko līgu atstājusi "Lido" vienība, noskaidroja portāls TVNET. 

Uz Latvijas hokeja augstākās līgas kartes atgriezīsies valsts otra lielākā pilsēta Daugavpils, kas OHL čempionātā piedalīsies ar komandu "Dinaburga". Šo vienību vadīs kādreizējais Latvijas valstsvienības aizsargs Atvars Tribuncovs. 

Pēdējo reizi Daugavpils Latvijas čempionāta augstākajā līgā tika pārstāvēta 2013./2014. gada sezonā. 

OHL debitēs jaunizveidotā Rīgas "Olimps". Uz klubu sapulci, pārstāvot šo vienību, bija ieradies pašmāju hokejā zināmais Nikolajs Sirotkins. Iepriekš viņa vārds saistījās ar "NIK's Brih" un Rīgas "Vilkiem". 

"Olimps" komandas spēlējošais treneris būs Maksims Širokovs, kas iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Prizmu". Latvijas izlases sastāvā viņš divreiz piedalījies pasaules čempionātā. 

"Olimps" vēl meklē mājas spēļu halli. Neoficiāli izskanējis, ka kādus mačus šī komanda varētu aizvadīt "Arēnā Rīga".

OHL atstājusi "Lido" komanda, kas debiju pašmāju čempionāta spēcīgāko sabiedrībā piedzīvoja pērn. 

Nesen pieteikumu Latvijas Hokeja federācijā (LHF) dalībai OHL iesniegusi viena no pēdējo gadu spēcīgākajām pašmāju komandām "Kurbads". Līdz ar to kļuvis zināms, ka jaunajā sezonā OHL sacentīsies astoņas komandas. 

OHL dalībnieces 2019./2020. gada sezonā: "Kurbads", "Mogo", "Prizma", "Zemgale"/LLU, Daugavpils "Dinaburga", Rīgas "Olimps", HK "Liepāja" un HS "Rīga". 

Plānots, ka Latvijas čempionāta regulārā sezona sāksies 7. septembrī. Precīzs kalendārs gan būs zināms augustā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu