Kārlis Lejnieks: Bērnībā ar Gulbi bijām ļoti emocionāli. Vecāki ar mums nelepojās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas sestajā epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku. 

Lejnieks savulaik pats profesionālā līmenī nodarbojās ar tenisu. ATP rangā viņa augstākais sasniegums 347. pozīcija. 

Bērnībā viņš pie viena trenera trenējās kopā ar Latvijas šā brīža pirmo raketi Ernestu Gulbi. 

"Sākumā mēs bijām labākie draugi, pēc tam jau konkurenti," par attiecībām ar Gulbi sacīja Lejnieks, kurš pastāstīja, ka pusaudžu vecumā viņam ar Ernestu atkal bija ļoti labas attiecības. 

"Gulbim ir fenomenāli fiziskie dotumi," teica Lejnieks. "Visam apakšā ir smags darbs. Vai nu tu esi talantīgs, vai mazāk talantīgs, bet jāstrādā ir ļoti, ļoti daudz. Pie trenera Gintera Bresnika Gulbis strādāja sešas, pat septiņas stundas dienā."

Jau jauniešu vecumā Lejnieks saprata, ka Gulbis kādu dienu būs Top 10 tenisists pasaulē. Tieši 10. vieta ir Gulbja karjeras labākais rādītājs ATP rangā. Pašreizējais reitinga līderis Novāks Džokovičs Latvijas tenisa zvaigznei savulaik bijis tikai nedaudz priekšā. 

Lejnieks atklāja, ka LTS domā par tenisa akadēmijas izvedi. Līdz šim to nav izdevies īstenot, jo prasa lielus finanšu līdzekļus. 

Jau ilgāku laiku klīst runas, ka Anastasijas Sevastovas un Aļonas Ostapenko attiecības nav tās labākās. Pēdējā Federāciju kausa duelī pret Vāciju Latvijas izlasi nepārstāvēja Sevastova, norādot, ka iedzīvojusies savainojumā. Vēlāk uz to šā brīža Latvijas pirmajai raketei norādīja Ostapenko, kura par traumu šaubījusies. 

"Abas [Sevastova un Ostapenko] lieliski saprot: ja ar izlasi grib panākt rezultātu, tad abām ir jāspēlē. Viss," sacīja Lejnieks. 

Jaunnedēļ Jūrmalā pirmo reizi risināsies WTA "International" tenisa turnīrs "Baltic Open", kurā piedalīsies gan Sevastova, gan Ostapenko. Spēlēs arī vairākas pasaulē pazīstamas tenisistes. 

"Ceru, ka turnīrs būs izdevies, lai to varētu atkārtot," norādīja Lejnieks. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu