Jeitss svin savu pirmo uzvaru kādā no "Tour de France" posmiem; Skujiņš finišē lielajā grupā

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas sportists Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" vienības ceturtdien guva savu pirmo uzvaru kādā no prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmiem, kamēr latvietis Toms Skujiņš ierindojās 55. vietā.

Ceturtdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 209,5 kilometrus gara distance, nedaudz vairāk nekā 30 kilometrus līdz finišam pārvarot divus pirmās kategorijas kāpumus. Par uzvarētāju kļuva Lielbritānijas braucējs Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kurš finiša līniju šķērsoja nelielā grupā, uzvaru izcīnot finiša spurtā. Tikmēr distancē viņš pavadīja četras stundas 57 minūtes un 53 sekundes.

Otro un trešo vietu ieņēma Peljo Bilbao no Spānijas ("Astana") un austrietis Gregors Milbergers ("Bora - Hansgrohe"), kuri finišēja vienā grupā ar līderi.

Brita uzvara šajā posmā papildinās viņa jau iepriekš izcīnītās balvas "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" sacensību etapu braucienos.

Tikmēr kopvērtējuma līderis Žiljēns Alafilips no "Deceuninck-Quick Step" finišēja lielā grupā, kas līderim zaudēja deviņas minūtes un 35 sekundes, tomēr šāds sniegums francūža situāciju kopvērtējumā nemainīja. Šajā pašā grupā finišu sasniedza arī vienīgais latvietis šajā velobraucienā Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo", kurš tika klasificēts 55. vietā.

Kopvērtējumā Alafilips par vienu minūti un 12 sekundēm apsteidz pagājušā gada "Tour de France" čempionu Džeraintu Tomasu no Lielbritānijas ("Ineos"), kamēr trešais, atpalikdams vēl papildus četras sekundes, ir kolumbietis Egans Bernals, kurš arī pārstāv "Ineos" komandu.

Savukārt Skujiņš kopējā ieskaitē ir 75.vietā, pakāpdamies par 25 pozīcijām, tomēr līderim viņš kopumā zaudē vienu stundu desmit minūtes un 14 sekundes.

Kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš saglabājis desmito pozīciju.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu