Alafilips palielina pārsvaru "Tour de France" kopvērtējumā; Skujiņš finišā otrā simta vidū

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: AFP/SCANPIX

Francijas sportists Žiljēns Alafilips no "Deceuninck-Quick Step" piektdien izcīnīja uzvaru prestižajā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 13.posma individuālajās sacensībās, palielinot pārsvaru kopvērtējumā, kamēr latvietis Toms Skujiņš ierindojās vien 155.vietā.

Piektdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 27,2 kilometrus gara distance, kurā sportisti startēja individuālajā ieskaitē. Par uzvarētāju kļuva Francijas braucējs Alafilips ("Deceuninck-Quick Step"), kurš finiša līniju šķērsoja pēc 35 minūtēm.

Otrais, līderim zaudējot 14 sekundes, bija Džeraints Tomass no Lielbritānijas ("Ineos"), bet vēl 22 sekundes viņam zaudēja Tomā de Gents ("Lotto Soudal") no Beļģijas.

Kopvērtējumā Alafilips par vienu minūti un 26 sekundēm apsteidz pagājušā gada "Tour de France" čempionu Tomasu no Lielbritānijas ("Ineos"), kamēr uz trešo pozīciju pakāpās Stīvens Kruijsvijks no Nīderlandes ("Jumbo-Visma"), kurš līderim zaudē divas minūtes un 12 sekundes.

Savukārt Skujiņš 13.posmā ierindojās 155.vietā, francūzim zaudējot piecas minūtes un 57 sekundes, bet kopējā ieskaitē viņš atkritis uz 90.pozīciju, līderim zaudēdams vienu stundu 16 minūtes un 11 sekundes.

Kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš zaudējis divas pozīcijas un šobrīd ieņem 12.vietu.

Šogad "Tour de France" velobrauciens norisinās jau 106.reizi. Sacensības 21 posma garumā tiks noslēgtas 28.jūlijā.

Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Skujiņš prestižajā velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš debitēja Francijas tūrē, kurā no piektā līdz devītajam posma bija līderis kalnu karaļa ieskaitē. Augstāko vietu Skujiņš izcīnīja 15.posmā, kurā finišēja piektais, bet noslēgumā kopvērtējumā latvietis bija 82.pozīcijā.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Tomass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu