Virslīgas līdere "Riga" gūst graujošu uzvaru pār "Daugavpili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" sestdien mājās ar 4:0 (2:0) droši pārspēja "Daugavpils" komandu.

Vārtus uzvarētāju labā guva Vjačeslavs Šarpars, Štefans Paničs, Elvis Stuglis, Kamils Bilinskis

Spēles pirmais puslaiks pagāja "Riga" zīmē, kas visai regulāri saasināja situāciju pie pretinieku vārtiem, bet pirmais rezultatīvais sitiens padevās 21.minūtē, kad Šarpars, neapturot bumbu, no aptuveni 25 metru distances raidīja to apakšējā vārtu stūrī, panākdams 1:0 virslīgas līderu labā. Nepilnas desmit minūtes vēlāk "Riga" bija vēl divas lieliskas iespējas pretinieku soda laukumā, tomēr abās "Daugavpils" aizsargi un vārtsargs Ivans Dubodelovs spēja nosargāt savus vārtus neskartus. Tas gan nenotika uz ilgu laiku, jo jau 41.minūtē Paničs uzlēca augstāk par pārējiem un, sitot ar galvu, panāca 2:0. Divas minūtes vēlāk Deniss Rakels centās panākt 3:0, tomēr nesekmīgi, jo bumbu atsita pretinieku vārtsargs.

Mača otrais puslaiks turpinājās ar rīdzinieku dominanci, bet pirmā vārtu gūšanas iespēja pavērās vien 66.minūtē, kad bumba pēc sitiena atdūrās pret vārtu stabu. "Daugavpils" trīs minūtes vēlāk atbildēja ar diviem bīstamiem sitieniem no soda laukuma, tomēr ne reizi bumba netika līdz Maksimam Uvarenko. Tikmēr "Riga" 75.minūtē pēc izspēlēta stūra sitiena panāca 3:0, kad laicīgi soda laukumā ieskrēja Stuglis, raidot bumbu vārtos. "Daugavpils" komandai ar to spēle nebeidzās, jo jau pēc piecām minūtēm ceturtos vārtus mačā guva Bilinskis, kurš pēc piespēles soda laukumā, palika nepiesegts un droši ar galvu raidīja bumbu vārtu tīklā.

Pēc 21.kārtas Latvijas futbola virslīgā tika ieturēta divu nedēļu pauze, jo vairāki klubi spēkojās UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas kvalifikācijas turnīros, bet 22.kārtu izlaidīs Jūrmalas "Spartaks" futbolisti.

"Riga" šajā nedēļā aizvadīja otro spēli UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad pēc spēles soda sitienos tika atzīts Īrijas "Dundalk" komandas pārspēks. Līdz ar to rīdzinieki cīņu par starptautiska mēroga trofeju turpinās UEFA Eiropas līgā, kurā otro kvalifikācijas kārtu sasniedza "Liepāja" un "Ventspils" futbolisti. Šajā turnīrā spēlēja arī RFS.

Zīmīgi, ka aizvadītajā nedēļā "Riga" sastāvam pievienojās Grieķijas izlases aizsargs Georgijs Valerjanoss, bet mēneša sākumā tās rindas papildināja brazīliešu pussargs Rodrigess Figeiru jeb Rožers. Tikmēr "Daugavpils" rindas jūlija sākumā pameta pieredzējušais azerbaidžāņu uzbrucējs Vugars Askerovs, kurš šosezon ilgstoši bija labākais vārtu guvējs virslīgā, bet šobrīd viņš šajā rādītājā dala otro vietu.

Ar 40 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 34 punktu 19 cīņās seko RFS. Trešā ar 30 punktiem ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 27 punktiem "Ventspils". Piektajā vietā ar 26 punktiem 18 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju". Septītā ar 21 punktu ir 18 mačus aizvadījusī "Daugavpils", tālāk ar 19 punktiem 19 dueļos seko "Jelgava", bet pēdējā ar 17 punktiem 19 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu