"Ventspils" un "Valmiera Glass"/ViA futbolisti cīnās neizšķirti virslīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: fkventspils.lv

"Ventspils" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) vienību.

Jau spēles pirmajās minūtēs ar bīstamu sitienu izcēlās valmieriešu uzbrucējs Pasifiks Ektors Gbaguidī, taču mājinieku vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs bija uzdevumu augstumos. Tieši pēc Pasifika piespēles spēles 20.minūtē tika gūti pirmie vārti - Beninas futbolists no laukuma galalīnijas sita bumbu gar vārtu līniju, to pie tālā staba uztverot Ērikam Punculam. Latviešu uzbrucēja sitiens bija nekļūdīgs un viesi izvirzījās vadībā.

Tiesa, līdz puslaika beigām rezultāts tika izlīdzināts, jo 41.minūtē no aptuveni 14 metriem precīzi sita Ēliu Batista, kurš panāca 1:1. Jau otrā puslaika pirmajās minūtēs "Ventspilij" bija iespēja pārņemt vadību, taču Tosina Aijeguna sitienu neitralizēja valmieriešu vārtsargs Vladislavs Lazarevs.

Turpretī Valmieras komanda savu iespēja izmantoja, spēles 57.minūtē no soda laukuma robežas pa zemi precīzi sitot nigērietim Toluvalasem Emanuēlam Arokodarem. Pāris minūtes vēlāk bīstama situācija bija atkal pie viesu vārtiem, vairākus neveiksmīgus sitienus izdarot Kasparam Svārupam. Tomēr ventspilniekiem izdevās panākt neizšķirtu, 84.minūtē pēc Lukasa Vilellas sitiena bumbu savos vārtos raidot Ofosu Apijam.

Valmieras komanda pašlaik aizvada ļoti neveiksmīgu periodu čempionātā, jo tā pēdējās sešās spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras, kad jūnija vidū ar 1:0 tika pārspēta "Jelgava". Tikmēr kurzemnieki pēdējās sešās spēles izcīnījuši divus panākumus, pie tam pēdējos divos mačos svinētas uzvaras ar 2:1 pret "Jelgavu" un 2:1 pret "Mettu".

Arī abās iepriekšējās tikšanās reizēs neviens no klubiem nav spējis izcīnīt uzvaru, pirmajā spēlē Valmierā cīnoties neizšķirti 1:1, bet otrajā 2:2, maču aizvadot Ventspilī.

Pirms tam vicelīdere RFS viesos Daugavas stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Metta" vienību.

Ar 41 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 35 punktiem 20 cīņās seko RFS. Trešā ar 30 punktiem ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 28 punktiem "Ventspils". Piektajā vietā ar 27 punktiem 19 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, kas par trim punktiem apsteidz "Liepāju". Septītā ar 21 punktu ir 18 mačus aizvadījusī "Daugavpils", tālāk ar 19 punktiem 19 dueļos seko "Jelgava", bet pēdējā ar 18 punktiem 20 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu