Mazā ledus laukuma ierīkošana "Arēnā Rīga" varētu izmaksāt pusmiljonu (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Arēna Rīga"
"Arēna Rīga" Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kanādas vai Somijas standartiem atbilstoša mazā ledus laukuma ierīkošana "Arēnā Rīga" varētu izmaksāt aptuveni pusmiljonu eiro, sarunā ar TVNET sacīja sporta būves īpašnieks Juris Savickis.

Tā dēvētie Eiropas laukumi standartā ir 30x60 metru lieli, bet kanādiešu laukumi ir par četriem metriem šaurāki. Šobrīd KHL tikai Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur" komandām ir mazie laukumi, bet gaidāmajā sezonā uz tādiem spēlēs arī Astanas "Baris".

Aizvadītajā sezonā uz somu laukumiem, kuri ir par diviem metriem šaurāki nekā standarta, spēlēja Kazaņas "Ak Bars", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Maskavas apgabala "Vitjaz" un Maskavas "Dinamo" komandas, kurām nākamajā sezonā pievienosies Magņitogorskas "Metallurg" un Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Savickis TVNET pauda, ka viņam neiet pie sirds spēle uz mazajiem laukumiem, tāpēc Latvijas klubs uz tādiem pāriešot tikai tad, kad KHL šāda prasība būs obligāta.

"KHL padomē domas dalās. Daži ir par pāriešanu uz mazajiem laukumiem, citi ir pret to. Jau tagad līgas klubi var pāriet uz mazajiem laukumiem, ja to vēlas. Pārējiem noteikti tiks dots kāds konkrēts pārejas periods. Lai "Arēnā Rīga" ierīkotu mazo laukumu, būs nepieciešams aptuveni pusmiljons eiro," pauda Savickis.

Jau no 2020.gada pasaules čempionātos tiks izmantoti tikai mazie laukumi. Šis fakts ir nozīmīgs arī "Arēnai Rīga", kur jau 2021.gadā notiks pasaules čempionāta vienas apakšgrupas sacensības.

Tiesa, joprojām nav skaidrs, kurā hallē 2021.gadā notiks treniņi. Joprojām nav skaidrs, vai noteiktā termiņā izdosies uzcelt halli pie Daugavas stadiona.

Rezerves plāns varētu būt ledus halle Piņķos, bet tur ir mazais laukums. Tas nozīmē, ka "Arēnā Rīga" tam jābūt identiskam. 

Savickis gan pagaidām vēl nesteidza konkretizēt, kad Latvijas lielākajā hokeja hallē varētu ierīkot mazo ledus laukumu. Viņš gan ieskicēja vēl vienu scenāriju 2021.gada čempionāta norisei.

"Trenēties Piņķos ir viens variants. Otrs ir uzsliet "pūsli" (pārvietojamo ledus laukumu ar brezenta jumtu - aut.) par 600 vai 700 tūkstošiem eiro. Tad gan būtu jāatsakās no fanu teltīm, alus un desiņu tirgotavām halles tuvumā. Būtu jāmaina biznesa plāns," piebilda Savickis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Plānots, ka 2021.gada pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Minskā sāksies 7.maijā un ritēs līdz 23.maijam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu