Basketbola klubs "Ventspils" paraksta līgumu ar Latvijas čempionu Čavaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempione un Latvijas vicečempione "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar centra spēlētāju Klāvu Čavaru, ziņo klubs.

Basketbolistu pārstāvošā aģentūra "PRIME Athlete" ziņo, ka līgums noslēgts uz diviem gadiem.

23 gadus vecais Čavars iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja "Ventspils" principiālo pretinieci "VEF Rīga" komandu, šogad kļūstot par Latvijas čempionu.

Čavars aizvadītajā sezonā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 26 spēlēs vidēji guva 6,5 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, bet Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā viņam šajos statistikas rādītājos bija attiecīgi 3,5 punkti un 2,6 bumbas. Savukārt VTB Vienotajā līgā viņam caurmērā vienā spēlē bija 2,5 punkti un 2,2 atlēkušās bumbas.

"Esmu priecīgs atgriezties savā dzimtajā pilsētā un pievienoties "Ventspilij". Izvēlējos pievienoties šim klubam, jo esmu apmierināts ar galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa redzējumu attiecībā uz jauno sezonu, taktiskajām niansēm, kā arī manu plānoto lomu komandā. Lai gan iepriekš nav sanācis sadarboties ar treneri Visocki-Rubeni, uzskatu viņu par augsta līmeņa speciālistu. "Ventspils" daudzu gadu laikā ir pierādījis sevi kā ambiciozu un stabilu klubu, tāpēc ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu," klubs citē Čavara teikto.

"Ir labi, ka Ventspils basketbola saimē augušie basketbolisti izlemj atgriezties. Visu šo laiku esam sekojuši līdzi Klāva sekmēm basketbola laukumos, kā varēja nesekot - savējais! Ceram, ka tieši Ventspilī, pie trenera Artūra Visocka-Rubeņa, Klāvs spēs realizēt savu potenciālu pilnībā un aizsniegties līdz tam līmenim, kas ļaus viņam nostabilizēties Latvijas nacionālās izlases pamatsastāvā. Tad arī klubā gaidītais sniegums un rezultāts būs," stāsta kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Čavars ir dzimis un audzis Ventspilī, bijis gan vietējās sporta skolas "Spars", gan arī "Ventspils Augstskolas" komandas spēlētājs. Savas profesionālā basketbolista gaitas Čavars aizsāka 2015./2016. gada sezonā, kad pievienojās Liepājas komandai, aizvadot ļoti labu sezonu un tika atzīts par līgas progresējošāko spēlētāju.

Pēc tam Čavars devās leģionāra gaitās, pievienojoties Spānijas vienības kluba "Gran Canaria" sistēmai, bet sezonas vidū tika izīrēts Turcijas klubam "Pertevniyal Genclik". Aizpērn Čavars atgriežas Latvijā un pievienojas "VEF Rīga" komandai, kurā aizvada divas sezonas. Čavars bijis regulārs Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks.

Ventspils klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri Artūru Visocki- Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./2020.gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīram FIBA Čempionu līgā, kā arī Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies arī Jānis Kaufmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu