Oficiāli: "Mavericks" noslēdz līgumu ar serbu milzi Marjanoviču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobans Marjanovičs
Bobans Marjanovičs Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" noslēgusi līgumu ar serbu centra spēlētāju Bobanu Marjanoviču, ziņo vienība.

Darījuma detaļas netiek atklātas, bet mēneša sākumā Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka līgums tiks noslēgts uz diviem gadiem, kuru laikā Marjanovičs saņems septiņus miljonus ASV dolāru (apmēram 6,2 miljonus eiro).

Ņemot vērā NBA noteikto basketbolistu augumu, "Mavericks" komandā būs līgas abi garākie spēlētāji - Porziņģis un Marjanovičs, kuri ir 2,21 metru gari.

30 gadus vecais serbu basketbolists aizvadīto sezonu iesāka Losandželosas "Clippers" komandā, bet noslēdza Filadelfijas "76ers" rindās. Regulārajā čempionātā vidēji mačā viņš nospēlēja nepilnas 12 minūtes, kurās guva 7,3 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas turnīrā viņa spēles laiks bija ierobežots.

Marjanovičs būs komandas otrais centra spēlētājs aiz Dvaita Pauela, kurš piekritis trīs gadu līgumam par 33 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 29 miljoniem eiro).

Marjanovičs NBA pārstāvējis arī Sanantonio "Spurs" un Detroitas "Pistons" komandas. NBA karjerā viņš vidēji spēlē guvis 6,2 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

Eiropā Marjanovičs pārstāvējis tādas zināmas komandas kā Belgradas "Crvena Zvezda", Maskavas CSKA, Kauņas "Žalgiris" un "Ņižņij Novgorod".

Pirms pāris nedēļām Porziņģis un "Mavericks" oficiāli panāca vienošanos par sadarbības turpināšanu. Lai arī kluba noteikumi un līguma nosacījumi neatļauj izpaust darījuma detaļas, Ziemeļamerikas mediji jau iepriekš ziņoja, ka līgums parakstīts uz pieciem gadiem 158 miljonu dolāru (139 miljoni eiro) vērtībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu