BK "Ventspils" pievienojas LU līderis Jaunzems

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Linards Jaunzems
Linards Jaunzems Foto: MG Photo

Basketbola klubam "Ventspils" pievienojies latviešu basketbolists Linards Jaunzems, ar kuru panākta vienošanās uz divām sezonām, vēsta vienības mājas lapa. 

24 gadus vecais Jaunzems basketbolu ir sācis spēlēt Iecavas sporta skolā, pēc tam pārcēlies uz Rīgu, kur turpmākos gadus, studējot Latvijas Universitātē, arī pārstāvēja studentu vienību.

Aizvadītajā sezonā Latvijas Igaunijas basketbola līgā viņš laukumā devās 25 spēlēs, vidēji spēlē gūstot 19 punktus, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un atdeva 3 rezultatīvas piespēles.

"Noslēdzot vienošanos ar Linardu, ceram uz atlētiskumu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," norādīja "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. "Neapšaubāmi talantīgs basketbolists, kurš ir gatavs palīdzēt mūsu komandai sasniegt visaugstākos mērķus."

"Man ir liels prieks pievienoties Latvijas titulētākajam basketbola klubam, un jāsaka, ka ir piepildījies viens no maniem bērnības sapņiem. Esot pavisam gados jaunam basketbolistam, es ļoti vēlējos kādreiz nokļūt šajā klubā. Sagaidu un esmu tam gatavs, ka būs jāspēlē basketbols pavisam citā līmenī, kā, piemēram, Basketbola Čempionu līgā. Trenējoties un spēlējot "Ventspilī", saskatu iespēju progresēt pašam kā basketbolistam, līdz ar to palīdzot arī savai komandai sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus. Pārrunājām savu lomu komandā ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurā treneris man ir paredzējis noteiktus uzdevumus, kas deva man vēl lielāku pārliecību par pievienošanos "Ventspils" klubam," teica Jaunzems. 

BK "Ventspils" šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./2020. gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīrā FIBA Čempionu līgā, kā arī Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamajai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojušies arī Jānis Kaufmanis un Klāvs Čavars.

"Ventspils" sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas "Falco" vai Rumānijas Oradejas CSM. Bet pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, kas būs atbildes spēle Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu