Basketbola treneris Muižnieks: Ārzemju speciālistam izlasē jābūt galvastiesu pārākam par vietējo

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Ja par Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri kļūs ārzemju speciālists, tad viņam jābūt galvastiesu pārākam par kandidātu no Latvijas, sarunā ar portālu TVNET pauda bijušais valstsvienības vadītājs Kārlis Muižnieks.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde trešdien sēdē vēl neapstiprināja Latvijas vīriešu izlases galveno treneri, turklāt ar Robertu Štelmaheru par amatu konkurēs iepriekš neminētais turks Oktajs Mahmuti.

Jaunā trenera vārds tiks paziņots LBS valdes nākamajā sēdē, kas paredzēta 1.augustā.

Kā kandidāti uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu tika minēti pašmāju speciālists Štelmahers un Andrea Trinkjēri, taču tagad itāļa vietā uz amatu pretendē Mahmuti.

Muižnieks TVNET pauda, ka abi kandidāti ir vienlīdz spēcīgi. Viņaprāt gan ārzemju speciālistam, kurš kandidē uz šo amatu, jābūt ievērojami pārākam.

"Domāju, ka abi kandidāti ir vienlīdzīgi, pietiekami pieredzējuši. Roberts jau bijis izlases galvenā trenera Ainara Bagatska asistents. Viņš pazīst vietējos spēlētājus, ir tepat blakus Tallinā. Arī Mahmuti ir pieredzējis un labs treneris. Es gan uzskatu, ka kandidātam no ārzemēm jābūt galvastiesu pārākam par vietējo," uzsvēra Muižnieks.

"Jau sākumā bija skaidrs, ka visaugstākā līmeņa ārzemju speciālistu mums nedabūt. Tie ir aizņemti Eirolīgas klubos vai arī prasa ļoti lielu atalgojumu, ko LBS nevar atļauties samaksāt. Uz šo amatu finālfāzē varēja izvirzīt vēl kādu latvieti. Mums ir pietiekami daudz augstas klases treneru."

Latvijas valstsvienība nekvalificējās šā gada Pasaules kausa finālturnīram, kā rezultātā līgums ar galveno treneri Arni Vecvagaru netika pagarināts. Vecvagars par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2017.gada septembrī, kad amatā nomainīja ilggadējo valstsvienības stūrmani Ainaru Bagatski.

Muižnieks Latvijas izlasi trenēja no 2004. līdz 2007. gadam.

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupā būs Grieķijas un Bulgārijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu