Kaspars Gorkšs: Pirms LFF prezidenta vēlēšanām teica, ka esmu Indriksona cilvēks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas septītajā epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu.  

Kaspars Gorkšs ir viens no retajiem Latvijas futbolistiem, kurš uzspēlējis pasaulē par spēcīgāko nacionālo čempionātu uzskatītajā - Anglijas premjerlīgā. Viņš vairākus gadus bija Latvijas valstsvienības kapteinis. 

Ar futbolu Gorkšs sāka nodarboties salīdzinoši vēlu - 12 vai 13 gadu vecumā. 

Savas spēlētāja karjeras laikā viņš spēlējis Latvijas, Anglijas, Grieķijas, Zviedrijas un Čehijas komandā. 

"Mans lielais panākums bija iekļūšana Anglijas premjerlīgā, kas faktiski bija sapņa piepildījums," neslēpa Gorkšs. "Tas bija milzīgs entuziasma brīdis un tajā pašā laikā vilšanās, jo es uzreiz tiku pārdots."

Latvijas izlases rindās viņš aizvadījis 89 spēles, kurās izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem. 

Pēdējā laikā īpaši aktīvi ir sarosījusies tā sauktā LFF opozīcija, kas grib panākt, lai Gorkšs atstātu organizācijas prezidenta amatu. Notiek netīrās veļas mazgāšana. 

"Šobrīd futbola federācija ir tik ļoti baumu apvīta," sacīja Gorkšs. "Pat jebkurš vienkāršākais process tiek uzpūsts ar baumām. Jebkur tiek meklēta kaut kāda sazvērestība."

Runājot par Latvijas izlases pēdējā laika sniegumu, Gorkšu tas neapmierina un viņš ir vienādās domās ar lielāko daļu līdzjutēju.

"Laukumā ir vērojams azarta, entuziasma trūkums. Tas nav trenera jautājums. Viņš ir paudis savus uzskatus kopš pirmās dienas. Pēc šīm pēdējām neveiksmīgajām spēlēm mēs kopā ar sporta departamentu esam vairākkārt tikušies, runājuši, kādu risinājumu meklēt. Mums aizvien ir ticība Slavišam Stojanovičam," teica Gorkšs. 

Gorkšs: Konkrēti futbolisti turpmāk vairs netiks aicināti uz izlasi

"Šobrīd ir punkts, kur ļoti daudzas lietas mainās. Ir jātic uzņemtajam virzienam," norādīja Gorkšs. "Ir biedri, kuri tic viennozīmīgi, ir, kuri ir jāpārliecina, un ir, kuri netic. Man un manai komandai ir jādara viss, lai visiem futbolā iesaistītajiem parādītu pārmaiņu lietderību. Ticu, ka mēs strādāsim produktīvāk, lietderīgāk, modernāk."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu