Porziņģis un Marjanovičs zaudē NBA garāko basketbolistu statusu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tako Fāls
Tako Fāls Foto: AFP/SCANPIX

Bostonas "Celtics" komanda parakstījusi līgumu ar Senegālas centra spēlētāju Tako Fālu, kas nozīmē, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) garāko spēlētāju statusu ir zaudējuši Kristaps Porziņģis un serbs Bobans Marjanovičs no Dalasas "Mavericks".  

Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN vēsta, ka "Celtics" ar 2,31 metrus garo Fālu parakstījis viena gada līgumu par minimālo atalgojumu. Līdz ar to viņš kļuvis par līgas garāko spēlētāju. 

Porziņģis un Marjanovičs nākamajā sezonā pārstāvēs "Mavericks" rindās. Viņu augums ir 2,21 metrs. 

23 gadus vecais Fāls NBA draftā nav izraudzīts, bet sevi no labākās puses parādīja Vasaras līgā, kļūstot par vienu no redzamākajiem spēlētājiem. Vidēji mačā viņš guva 7,2 punktus, savāca 4,0 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,4 pretinieku metienus. 

Jāpiebilst, ka garajiem spēlētājiem NBA Vasaras līgā ir grūtāk atzīmēties rezultativitātes ziņā nekā saspēles vadītājiem, aizsargiem un uzbrucējiem. 

"Uz Tako ir interesanti skatīties. Viņš man liek smieties," "MassLive" šī mēneša sākumā teica "Celtics" prezidents Denijs Eindžs. "Dažreiz tas izskatās tā, it kā vidusskolnieks spēlētu pret ceturtās klases skolniekiem."

Pagājušajā sezonā Fāls noslēdza savas gaitas koledžu basketbolā. Viņš absolvēja Centrālfloridas Universitāti. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu