Ostapenko ar pārinieci sasniedz Jūrmalas turnīra dubultspēļu pusfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un viņas pāriniece Gaļina Voskobojeva no Kazahstānas piektdien sasniedza Jūrmalas WTA "International" raudzes turnīra jeb "Baltic Open" dubultspēļu pusfinālu.

Turnīra pirmais pāris Ostapenko un Voskobojeva ceturtdaļfinālā droši ar 6-4, 6-2 pārspēja Krievijas duetu Anastasiju Potapovu/Janu Sizikovu.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA dubultspēļu ranga punktus. Dubultspēļu pusfināls paredzēts sestdien.

Pirmajā kārtā Latvijas un Kazahstānas duets ar 5-7, 6-0, 10:8 guva panākumu pār latvieti Diānu Marcinkēviču un Vivianu Heiseni no Vācijas.

Latvietes pāriniece no Kazahstānas ir dubultspēļu lietpratēja, jo viņa šogad sešas reizes sasniegusi turnīru pusfinālus, bet vēl reizi piedalījās arī fināla mačā, ciešot zaudējumu. Tikmēr Ostapenko labākais sniegums dubultspēlēs bija Vimbldonā, kur jauktajā pārī kopā ar Zviedrijas tenisistu Robertu Lindstedu piedzīvots zaudējums finālā.

Vienspēlēs Ostapenko apstājās jau pirmajā kārtā. Tikmēr Anastasija Sevastova sasniegusi ceturtdaļfinālu, bet Diāna Marcinkēviča zaudēja otrajā kārtā. Vienspēļu turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Kamilla Bartone un Daniela Vismane.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu