Sarūk Bernala pārsvars pār Alafilipu "Tour de France" kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žiljēns Alafilips
Žiljēns Alafilips Foto: AFP/SCANPIX

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" organizatori, pārskatot sacensību rezultātus, par trim sekundēm samazinājuši kolumbieša Ehana Bernala kopvērtējuma pārsvaru pār francūzi Žiljēnu Alafilipu.

Iepriekš Bernals otrās vietas ieguvēju no "Deceuninck - Quick Step" vienības apsteidza par 48 sekundēm, bet šobrīd viņa pārsvars sarucis par trim sekundēm. Savukārt trešo vietu ieņem līdera komandas biedrs un pērnā gada sacensību čempions Džeraints Tomass no "Ineos" komandas, kurš līderim zaudē vienu minūti un 11 sekundes.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Nepilnus 30 kilometrus pirms līderu finiša piektdien krusas vētras dēļ tika saīsināts "Tour de France" 19.posms, kas bija nozīmīgs cīņā par vietām kopvērtējumā.

Lai arī sacensību oficiālais laika ņēmējs "Tissot" finišētāju laiku var izteikt pat sekundes tūkstošdaļās, piektdienas laikapstākļi lieguši precīzi klasificēt distancē pavadīto laiku. Līdz ar to pēc atkārtotas video materiālu analīzes tika ieviestas izmaiņas rezultātos.

Tāpat distance tika saīsināta arī 20.posmā, jo tajā sliktu laikapstākļu gadījumā, sportistiem pastāvētu risks izslīdēt no trases vai piedzīvot smagus kritienus. Sestdien, kas ir arī pirmspēdējais sacensību posms, sportisti distancē mēros vien 59 kilometrus, tādējādi šis etaps kļuvis par īsāko starp visiem šī gada velobrauciena posmiem.

Sestdienas sacensībās sportistiem būs jāmēro 33 kilometrus garš kāpums, kas atrodas vairāk nekā 2300 metru augstumā virs jūras līmeņa, tomēr kopvērtējuma līderim Bernalam šādi apstākļi, visticamāk, nāks tikai par labu, jo viņš ir uzaudzis augstkalnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu