Neretnieks Rīgā uzvar PK posma "Grand Prix" maršrutā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Neretnieks un viņa zirgs Moon Ray
Kristaps Neretnieks un viņa zirgs Moon Ray Foto: Elena Zobova

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray svētdien Rīgā sporta centrā "Kleisti" izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā prestižākajā "Grand Prix" maršrutā.

Šis maršruts deva ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020.gadā un Starptautiskās Jātnieku federācijas "Longines" reitingā. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā bija jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pirms šī posma savā kvalifikācijas grupā Latvijas duets atradās pirmajā vietā, tuvāko sekotāju Polijas jātnieku Krištofu Ludvičaku apsteidzot par 305 punktiem. Olimpiskajām spēlēm no C grupas kvalificēsies divi labākie jātnieki. Moon Ray šobrīd iekļuvis pasaules 20 labāko sporta zirgu sarakstā Pasaules sporta zirgu audzētāju federācijas (WBFSH) publicētajā jaunākajā konkūra zirgu reitingā, kur atrodas 16.vietā.

Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notika 12 maršrutos. Jau ziņots, ka sestdien divos no četriem maršrutiem uzvaru izcīnīja Kristaps Neretnieks, kurš to pašu paveica arī dienu iepriekš.

Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un tās notika jau 27.gadu. Šogad piedalījās līdz šim lielākais sportistu un zirgu skaits sacensību vēsturē.

Pērn Rīgas posma "Grand Prix" uzvarēja Rumānijas sportists Andreā Herks ar zirgu Trocadero de Jarsay. Labākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Neretnieks ar For Fan, kuri izcīnīja devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu