Bintao uzvar "Kaspersky Riga Masters" snūkera turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jans Bintao
Jans Bintao Foto: World Snooker/Facebook

Par šī gada "Kaspersky Riga Masters" snūkera turnīru uzvarētāju kronēts ķīnietis Jans Bintao, kuram šis bija pirmais tituls karjerā.

Sākotnēji par pārsteigumu sacensībās parūpējās ar 60.numuru izliktais ķīnietis Luo Hunhao, kurš trešajā kārtā ar 4-0 pārspēja turnīra 15.numuru Geriju Vilsonu, bet ceturtdaļfinālā ar 1-4 piekāpās norvēģim Kurtam Maflinam (42.). Tikmēr ar 16.numuru izsētais Bintao ar 4-3 uzvarēja tautieti Lī Hanu, kurš bija izlikts ar 24.numuru.

Zīmīgi, ka sacensību trešajā kārtā pārsteidzošu zaudējumu ar 2-4 piedzīvoja trešais numurs Marks Selbijs, tāpat tālāk netika viņa tautietis anglis Džeks Lisovskis (6.), kurš cieta zaudējumu ar 3-4 pret Marku Džoisu (46.).

Pusfinālā Bintao mačos līdz piecām uzvarām ar 5-3 uzveica Metjū Seltu no Anglijas (29.). Zīmīgi, ka abās iepriekšējās tikšanās reizēs, ar šādu rezultātu uzvaras guva anglis.

Finālā ķīnieti sagaidīja ar 46.numuru izliktais Džoiss, kurš pusfinālā sīvā cīņā ar 5-4 pieveica Maflinu, tikmēr finālā ar 3-5 piekāpās Bintao. Sīvākā cīņa bija pirmajā freimā, kad Ķīnas sportists sakrāja par vienu punktu vairāk. Turpinājumā izdevās iegūt nelielu pārsvaru, bet pēc piektā freima, uzvarai droši pretim devās Bintao.

Austrālijas snūkera spēlētājs Nīls Robertsons atcelta reisa dēļ nevarēja aizstāvēt savu pērn izcīnīto "Kaspersky Riga Masters" pasaules reitinga turnīra titulu. Bez Robertsona no favorītiem nebija ieradies arī Kairens Vilsons un vēl vairāki snūkeristi.

Latvija turnīru uzņēma sesto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos trīs gadus turnīrs norisinājās Jāņos, bet šogad sacensības notika mēnesi vēlāk.

Divos no pieciem aizvadītajiem turnīriem uzvarējis austrālietis Robertsons, kurš triumfēja 2016.gadā un pērn, bet pa vienai uzvarai ir angļiem Selbijam, Berijam Hokinsam un velsietim Raienam Dejam.

Latvijas pasaules tūres posms jeb "Kaspersky Riga Masters" ir Latvijas vēsturē pirmās profesionālās snūkera sacensības, kas notiek kopš 2014.gada.

Vēl 2014. un 2015.gadā "Arēnā Rīga" tika aizvadītas Eiropas tūres sacensības, tomēr šāds seriāls tika likvidēts 2016.gadā, un Latvijas galvaspilsēta tad sāka uzņemt pasaules tūres sacensības.

Šogad turnīra balvu fonds bija 278 000 britu mārciņu apmērā, bet uzvarētājs mājās dosies ar 50 000 mārciņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu