KHL zvaigzne Gusevs pārceļas uz NHL klubu "Devils"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Gusevs
Ņikita Gusevs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas hokejists Ņikita Gusevs maiņas darījumā pārcēlies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņūdžersijas "Devils".

Gusevs aizvadītajā sezonā Sanktpēterburgas SKA komandas rindās kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, 62 mačos sakrājot 82 punktus (17 vārti + 65 rezultatīvas piespēles).

Gusevs pēc KHL sezonas pārcēlās uz NHL, pievienojoties Vegasas "Golden Knights" komandai, taču debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Krievijas hokejists pagājušajā sezonā vēl nepiedzīvoja.

"Golden Knights" pirmdien aizmainīja Gusevu uz "Devils", pretī saņemot trešās kārtas izvēli 2020. gada NHL draftā un otrās kārtas izvēli 2021. gada NHL draftā.

Pēc veiktā maiņas darījuma Gusevs ar "Devils" komandu noslēdzis divu gadu līgumu par 9 miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu.

Pašlaik 27 gadus vecais Gusevs ir 10. rezultatīvākais spēlētājs KHL vēsturē, regulārajā čempionātā 391 spēlē izceļoties ar 332 punktiem (119 vārti + 213 piespēles).

2017. gadā Gusevs ar SKA komandu izcīnīja Gagarina kausu, bet 2018. gadā viņš saņēma "Zelta nūju", kas ir MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balva KHL čempionātā.

2018. gadā, pārstāvot Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) komandu, Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Gusevs izcīnīja zelta medaļu, kā arī tika atzīts par turnīra labāko uzbrucēju.

Krievijas izlases sastāvā Gusevs divreiz izcīnījis bronzas medaļu pasaules čempionātā (2017. un 2019. gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu