Samoilovs/Šmēdiņš pārvar Vīnes turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs (no kreisās) un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs (no kreisās) un Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš otrdien Vīnē pārvarēja Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma kvalifikācijas pirmo kārtu.

Kvalifikācijā ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja spāņus Alehandro Uertu Pastoru/Sesaru Menendesu Ortego, kuriem atlasē bija piešķirts 28.numurs.

Otrajā kārtā latviešiem, visticamāk, būs jāspēkojas ar Kristiānu Varenhorstu/Stēvenu van de Veldi no Nīderlandes, kuriem atlasē piešķirts 12.numurs. Šī spēle ir paredzēta trešdien.

Atlasē ar trešo numuru izliktais Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-0 (21:12, 21:10) pārspēja austrietes Štefāniju Vīzmeieri/Anju, kurām piešķirts 30.numurs.

Lai iekļūt pamatturnīrā, jāpārvar kvalifikācijas divas kārtas. Latvijas duets otrās kārtas spēli aizvadīs vēlāk vakarā, spēkojoties ar čehietēm Mihaelu Kubīčkovu/Mihalu Kvapilovu, kurām kvalifikācijā ir 14.numurs.

Pamatturnīrā vieta nodrošināta šosezon Latvijas vadošajam duetam Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Piecu zvaigžņu turnīri pludmales volejbolistiem ir nozīmīgi punktu krāšanai 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu