Makolums vienojas par 100 miljonu līgumu ar "Trail Blazers"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sīdžejs Makolums
Sīdžejs Makolums Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Portlendas "Trail Blazers" uz vēl trim gadiem pagarinājis līgumu ar aizsargu Sīdžeju Makolumu.

ASV mediji ziņo, ka sportistam aizvien ir spēkā esošs līgums līdz 2020./21.gada sezonai, pēc kuras viņš kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, bet līdz ar līguma pagarināšanu uz vēl trim gadiem zināms, ka viņš Portlendā spēlēs līdz pat 2024.gadam.

Tiek lēsts, ka jaunais līgums spēlētāju trijos gados padarīs par 100 miljoniem ASV dolāru (nepilniem 90 miljoniem eiro) bagātāku.

Aizvadītās sezonas izslēgšanas spēlēs Makolums nospēlēja izšķirošo lomu Rietumu konferences pusfinālā, kad septītajā spēlē pret Denveras "Nuggets" guva 37 punktus, tādējādi palīdzot savam klubam iekļūt konferences finālā.

Pieskaitot vēl iepriekšējo līgumu, Makolums turpmākajos piecos gados kopumā nopelnīs 157 miljonus dolāru jeb aptuveni 140 miljonus eiro.

Spēlētājs NBA draftā tika izraudzīts 2013.gadā ar kopējo desmito numuru, tomēr pirmajās divās sezonās viņa sniegums nebija gana iespaidīgs. Savukārt karjeras turpinājumā viņš strauji progresēja un 2016.gadā pat saņēma balvu par vislielāko progresu starp līgas spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais basketbolists vidēji spēlē laukumā pavadīja 34 minūtes, kurās guva 21 punktu, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un atdeva trīs piespēles, bet 16 izslēgšanas turnīra mačos aizsargs caurmērā nospēlēja teju vai 40 minūtes, tajās izceļoties ar 24,7 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un 3,7 piespēlēm.

Tāpat "Blazers" rīcībā ir komandas superzvaigzne Damjans Lilards, kuram ar komandu ir līgums līdz 2025.gadam. Turpmāko sešu sezonu laikā Lilards kopumā nopelnīs 257,5 miljonus dolāru (nepilnus 247 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu