Samoilovs/Šmēdiņš neiekļūst Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma pamatturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Vīnē apstājās Pasaules tūres piecu zvaigžņu posma kvalifikācijas otrajā kārtā.

Atlasē ar piekto numuru izliktais Latvijas duets kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:16, 14:16) piekāpās nīderlandiešiem Kristiānam Fārenhorstam/Stēvenam van de Veldem, kuriem bija 12.numurs.

Līdz ar to Latvijas pāris palika bez dalības turnīra pamatsacensībās.

Otrdien viņi pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja spāņus Alehandro Uertu Pastoru/Sesaru Menendesu Ortego, kuriem atlasē bija piešķirts 28.numurs.

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien ar zaudējumu iesāka pamatturnīru.

Pamatturnīrā ar 17.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka pirmajā mačā ar 2-1 (21:13, 19:21, 12:15) piekāpās slovākietēm Anreai Strbovai un Natālijai Dubovcovai, kurām piešķirts 16.numurs.

Latvietēm A apakšgrupā būs jāaizvada vēl viena spēle par iekļūšanu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, plkst.18.30 spēkojoties ar austrietēm Nadīni Štrausu/Terēzu Štrausu, kuras izliktas ar viszemāko 32.numuru.

Pirms tam viņas pārvarēja šā turnīra kvalifikāciju.

Pamatturnīrā vieta nodrošināta šosezon Latvijas vadošajam duetam Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Piecu zvaigžņu turnīri pludmales volejbolistiem ir nozīmīgi punktu krāšanai 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ciklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu