"Ventspils" pārliecinoši iesoļo UEFA Eiropas līgas trešajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Ventspils" futbolisti
FK "Ventspils" futbolisti Foto: FK Ventspils/Face

Latvijas futbola klubs "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā viesos spēkojās neizšķirti 2:2 (0:1) ar Maltas komandu Gziras "United", tomēr šāds rezultāts nebija šķērslis, lai kurzemnieki kļūtu par otro latviešu komandu šī turnīra kvalifikācijas trešajā kārtā.

Pirmajā cīņā Ventspilī Latvijas komanda izcīnīja graujošu uzvaru ar 4:0, bet divu spēļu summā vienību savstarpējais duelis noslēdzās ar pārliecinošu 6:2 par labu ventspilniekiem.

Spēles pirmais puslaiks Latvijas komandai padevās neveiksmīgs, jo jau 15.minūtē pretinieku spēlētājs Jefersons panāca 1:0 mājinieku labā. Lai arī "United" atlikušajās minūtēs biežāk kontrolēja bumbu un izdarīja arī vairākus sitienus pa "Ventspils" vārtiem, tas lielisko sākumu neļāva turpināt tikpat labi. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 0:1.

Otrajā puslaikā "Ventspils" komanda koncentrējās uz rezultāta saglabāšanu un neaizrāvās ar uzbrukumiem. Tikmēr lieliska iespēja 72.mača minūtē bija Jevgēņijam Kazačokam, kurš bija nekļūdīgs, panākdams 1:1. Pretiniekus spēles beigās izlēma pārsteigt arī Mihailo Sergijčuks, kurš septiņas minūtes vēlāk panāca 2:1. Tiesneša piešķirtajā kompensācijas laikā Maltas klubā ar vēl vieniem vārtiem izcēlās Jefersons, panākot 2:2.

Maltas vienība visu spēli dominēja gan bumbas kontrolē, gan izdarītajos sitienos, tomēr aktīvā spēle neļāva saglābt pirmajā spēlē zaudēto, līdz ar to neizšķirts 2:2 nebija glābiņš no zaudējuma divu spēļu summā.

"Ventpils" kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Portugāles klubu "Vitoria" vai Luksemburgas vienību Ešas "Jeunesse".

"Ventspils" futbolisti pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 3:1 apspēlēja Albānijas klubu Duresi "Teuta".

Tikmēr Latvijas vienības pretiniece pirmajā kārtā negaidīti pieveica Splitas "Hajduk" no Horvātijas. Divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tālāk tika tieši "United", kas guva vairāk vārtu izbraukumā.

Maltas vienība pirmo reizi vēsturē piedalījās Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Maltas klubs aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā ieņēma trešo vietu, kas jau otro reizi klubam garantēja dalību Eiropas līgas kvalifikācijā. Vēl pirms trim sezonām vienība spēlēja pēc spēka otrajā līgā, bet pēdējās divās sezonas tā spēcīgākajā Maltas līgā spējusi izcīnīt divas bronzas godalgas. Tāpat klubs tālajā 1973.gadā triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu