Sevastova un Ostapenko uzzinājušas pretinieces Toronto turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Toronto WTA "Premier 5" pirmajā kārtā tiksies ar ukrainieti Ļesju Curenko, kamēr Aļonai Ostapenko pretī stāsies francūziete Karolīne Garsija.

Sevastova WTA rangā ieņem 11.pozīciju un šajā turnīrā izlikta ar desmito numuru, bet Curenko atrodama 35.vietā.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle.

Sevastova pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja Jūrmalas WTA "International" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šajā sezonā un ceturto karjerā. Viņa šosezon uzvarējusi 26 no 42 mačiem.

Arī Curenko karjerā tikusi pie četriem tituliem, pēdējo divus no tiem izcīnot Akapulko turnīrā pērn un aizpērn. Ukrainas tenisiste šonedēļ apstājās Vašingtonas WTA "International" turnīra otrajā kārtā, bet kopumā šajā sezonā viņas kontā ir 14 uzvaras un 14 zaudējumi.

Sevastova "Coupe Rogers" turnīrā piedalīsies ceturto reizi. Pērn viņa sasniedza labāko rezultātu šajā turnīrā, Monreālā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, kas deva 190 WTA ranga punktus. Tikmēr Curenko pērn apstājās otrajā kārtā, bet savu labāko rezultātu sasniedza 2015.gadā, kad arī iekļuva labāko astotniekā.

Šīs spēles uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar kādu no kvalifikāciju pārvarējušajām tenisistēm, bet trešajā kārtā var nākties spēkoties ar Serēnu Viljamsu.

Tikmēr Ostapenko rangā atrodama 83.pozīcijā, bet Garsija ieņem 22.vietu.

Arī viņas savā starpā vēl nekad nav spēkojušās.

Abas tenisistes pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur Ostapenko apstājās pirmajā kārtā, bet Garsija cieta zaudējumu otrajā mačā. 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet kopumā šosezon viņa izcīnījusi 12 uzvaras un piedzīvojusi 19 neveiksmes, kamēr Garsijai ir 24 panākumi un 17 zaudējumi.

Garsija jūnijā uzvarēja Notingemas WTA "International" turnīrā, izcīnot savu septīto vienspēļu titulu karjerā. Viņa sekmīgi spēlē arī dubultspēlēs, kur 2016.gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā.

Ostapenko "Coupe Rogers" turnīrā trīs gadus pēc kārtas apstājusies pirmajā kārtā. Tikmēr Garsija ir iepriekšējo divu gadu ceturtdaļfināliste.

Šī mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar amerikānieti Amandu Aņisimovu (23.) vai baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kura ir planētas desmitā rakete.

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu