Latvijas U-20 basketbolistes EČ sāk ar zaudējumu serbietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases basketbolistes
Latvijas U-20 izlases basketbolistes Foto: FIBA.com

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien Klatovi pilsētā Čehijā Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 51:61 (16:16, 11:20, 15:9, 9:16) zaudēja vienaudzēm no Serbijas.

Latvijas izlasē ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Aleksa Gulbe, bet astoņi punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Luīzei Šeptei.

Serbietēm 20 punktus guva Mina Džordževiča.

Pirmajā ceturtdaļā spēle bija līdzīga, bet spēles otrajā desmitminūtē latvietes zaudēja cīņā zem groziem un ātri iekrāja piezīmju normu, kā rezultātā nonāca iedzinējos un pirmo puslaiku zaudēja ar 27:36. Spēles otrā puslaika pirmās minūtes bija mazrezultatīvas, bet turpinājumā Latvijas basketbolistes ar savu līderu palīdzību pretinieču pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem (35:37).

Turpinājumā serbietes turējās 3-5 punktu attālumā, bet ceturtdaļas pēdējā pusminūtē Gulbe panāca jau 42:43. Ceturtā ceturkšņa otrajā minūtē Luīze Šepte palīdzēja Latvijai iegūt vadību (46:45), uz ko pretinieces atbildēja ar sešiem punktiem. Ceturtdaļas otrajā pusē rezultāta tablo vairākas minūtes vēstīja 52:49 pretinieču labā, taču cīņas gaitu lauzt neizdevās, serbietēm ātri par četriem punktiem palielinot savu pārsvaru. Spēles noslēdzošajās minūtēs Serbijas komanda pārsvaru nosargāja, Latvijai ciešot neveiksmi ar 51:61.

Svētdien latvietes tiksies ar Portugāli, bet pirmdien būs cīņa ar Spāniju. Astotdaļfinālā Latvija sacentīsies ar kādu no B grupas vienībām (Beļģija, Baltkrievija, Ungārija, Lietuva).

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvija aizvadīja četras spēles, pa divām reizēm spēkojoties ar Vāciju (62:55 un 59:45) un Lietuvu (56:60 un 71:51).

No Latvijas izlases spēlētājām Aleksai Gulbei šis būs jau septītais Eiropas čempionāts jaunatnes izlasēs, savukārt savās sestajās meistarsacīkstēs spēlēs Nikola Ozola un Luīze Šepte, kura šovasar palīdzēja arī pieaugušo valstsvienībai. Ozola šovasar spēlēja arī Latvijas U-19 izlasē Pasaules kausā, bet Anita Miķelsone, Una Šteinharde un Paula Mauriņa piedalījās Eiropas U-18 čempionātā. Iespēja spēlēt U-19 Pasaules kausā bija arī Gulbei, bet viņa izvēlējās palīdzēt U-20 izlasei Eiropas čempionātā.

Aigars Nerips U-20 izlasi vada piekto gadu pēc kārtas, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta. Pērn latvietes viņa vadībā izcīnīja 11.vietu.

Eiropas U-20 čempionāti sieviešu komandām notiek kopš 2000.gada, un tieši šajā vecuma grupā Latvijas komandas sasniegušas labākos panākumus. 2005., 2009. (abas reizes galvenais treneris Ainārs Čukste) un 2010.gadā (Mārtiņš Zībarts) izcīnītas bronzas medaļas, bet 2002. gadā ceturtā vieta un ceļazīme uz pasaules U-21 čempionātu.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Nikola Ozola, Ance Laila Zeidaka, Anita Miķelsone (visas - "TTT Rīga - Juniores"), Una Šteinharde, Paula Mauriņa, Elīna Agnese Sičeva (visas - "TTT Rīga - Kadetes"), Luīze Šepte, Janeta Rozentāle (abas - Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Ļiza Čumika ("Rīgas Stradiņa Universitāte"), Aleksa Gulbe (Indiānas Universitāte, NCAA), Raivita Koreņika ("Saldus"), Emīlija Krista Grava (Vāgnera Koledža, NCAA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu