Baumanim septītā vieta pēc PČ posma pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD vienības ieņem septīto vietu pēc Kanādā notiekošā pasaules čempionāta septītā posma pirmajām divām kvalifikācijas sesijām prestižākajā "SuperCar" klasē.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis savā braucienā bija ceturtais, apsteidzot vienu no šīs sezonas vadošajiem braucējiem Kevinu Hansenu. Otrajā kvalifikācijā latvietis bija cīņā par trešo vietu savā braucienā, taču nespēja apsteigt Timo Šaideru, kā rezultātā tika noķerts un panākts, paliekot piektajā vietā.

Pirmajā braucienā latvietim bija devītais rezultāts, bet otrajā viņš bija piektais ātrākais, kas summā dod 74 punktus. Līderis pēc pirmajiem diviem braucieniem ir soms Niklass Grēnhelms, kurš iekrājis 88 punktus.

Svētdien norisināsies vēl divi kvalifikācijas braucieni, kā arī notiks pusfināli un finālsacensības.

Baumanis šosezon Norvēģijas posmā izcīnīja trešo vietu, bet iepriekšējā etapā Zviedrijā pie bronzas tika Reinis Nitišs no "GRX Taneco" komandas, kurš šosezon nepiedalās visos posmos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 131 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 125 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 109 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, ceturtais ar 97 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 89 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu