Futbola virslīgā tiekas Pertijas un Starkova vadītās komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tamazs Pertija un Aleksandrs Starkovs
Tamazs Pertija un Aleksandrs Starkovs Foto: Valmiera Glass VIA (Facebook)/FK Liepāja (Facebook)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien tiks aizvadīts viens mačs, kurā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā uzņems "Liepāju".

Mačs Vidzemes Olimpiskā centra stadionā sāksies plkst.19, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Valmierieši sezonu iesāka veiksmīgi un vienubrīd bija trešajā vietā, bet pēdējie mēneši Vidzemes komandai bijuši nesekmīgi, jo pēc 22.maija astoņās virslīgas spēlēs svinēta vien viena uzvara. Šajā nogrieznī valmieriešiem bez vienībā panākuma pār "Jelgavu" (1:0) ir četri zaudējumi un trīs neizšķirti.

Turpretī "Liepāja" virslīgā nav zaudējusi kopš 15.jūnija, šajā laikā izcīnot trīs uzvaras un divreiz cīnoties neizšķirti. Šonedēļ kurzemnieki izstājās no UEFA Eiropas līgas, kvalifikācijas otrajā kārtā atzīsto Zviedrijas kluba "Norrkoping" pārākumu.

Valmieras komandas vadības grožus šosezon uzņēmies Tamazs Pertija, bet Liepājas vienību kopš maija sākuma vada Aleksandrs Starkovs. Pertija vēju pilsētas vienību vadīja vēl pirms kļūšanas par Valmieras kluba stūrmani, pērn ap šo laiku pametot Liepājas komandu.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Liepājai" nevarēs palīdzēt viens no vadošajiem spēkiem uzbrukumā Danu Spataru, bet valmieriešiem šī paša iemesla dēļ nespēlēs centra aizsargs Leonardu Silva Lelis.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja "Valmiera Glass"/ViA vienība, bet otrajā aplī "Liepāja" revanšējās, gūstot virsroku ar tādu pašu rezultātu. Abos līdzšinējos mačos uzvarējušas mājinieces.

Šīs kārtas ievadā "Metta" sestdien Daugavas stadionā spēlēja neizšķirti 1:1 ar divkārtējo valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Šīs kārtas nākamajā spēlē pirmdien "Daugavpils" savā laukumā cīnīsies ar RFS. Svētdien bija paredzēta "Riga" un "Ventspils" tikšanās, bet šīs abas komandas sasniegušas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tādējādi duelis pārcelts uz 18.septembri. Šo kārtu izlaiž "Jelgava".

Ar 41 punktiem 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 38 punktiem 21 cīņā seko RFS. Tālāk ar 31 punktu 21 spēlē ir "Ventspils" un "Spartaka" komandas, bet piektajā vietā ar 28 punktiem 20 dueļos ir "Liepāja", aiz kuras ar 27 punktiem 20 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA.

Septītā ar 23 punktiem ir 21 maču aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 21 punktu 20 dueļos seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu