Dairis Bertāns: Nevēlējos ilgi gaidīt piedāvājumu palikt NBA

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Sintija Zandersone/LETA

Piedāvājums pievienoties Krievijas spēcīgajam klubam Maskavas apgabala "Himki" bija pārāk vilinošs, lai līdz pēdējam brīdim gaidītu piedāvājumu no kādas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, sarunā ar TVNET Sports atzina Dairis Bertāns.

Bertāns jūlija sākumā noslēdza divu gadu līgumu ar "Himki" vienību, kurā nākamsezon spēlēs arī Jānis Timma, bet komandu galvenā trenera postenī vadīs lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis.

2010./11.gada sezonā lietuvietis neilgu brīdi bija "VEF Rīga" stūrmanis. Tolaik komandā bija arī Bertāns, kuram Kurtinaitis licis spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā, ko Latvijas basketbolists iepriekš nebija darījis.

"Tas, ka tur ir treneris Kurtinaitis, spēlēja vislielāko lomu, jo viņš mani labi zina. Viņš teica, ka man nekas nav viņam jāpierāda. Viņš man ir sekojis līdzi arī pēc tam, kad vairs nestrādājām kopā," izvēli karjeru turpināt Maskavā skaidroja Bertāns.

"Forši, ka arī Jānis ir šajā komandā, viņš var palīdzēt ar tehniskām, sadzīviskām lietām. Viņš jau zina, kā tur viss notiek. Ja kaut ko vajag, tad es viņam pajautāju."

Bertāns pauda pateicību trenerim Kurtinaitim par laiku "VEF Rīga" komandā, kad viņš bija spiests vadīt saspēli, jo tas palīdzēja karjeras turpinājumā.

"Man tas bija pirmais gads, iepriekš nekad nebiju to darījis. Es atnācu uz komandu un viņš teica: "tā, viss - tu tagad būsi saspēles vadītājs". Sākumā nebija viegli, bet tālāk jau arī pie trenera Ramūna Butauta tie trīs gadi man karjerā ir tikai palīdzējuši. Es viņam (Kurtinaitim) par to varu pateikt lielu paldies."

Bertānam bijusi iespēja karjeru turpināt arī Grieķijā vai Lietuvā, taču par "Himki" piedāvājumu neesot ilgi bijis jādomā.

"Piedāvājums jau bija kādu brīdi pirms oficiāli kļuva zināms, ka "Pelicans" mani nepaturēs. Zinot treneri, kurš arī zina mani, un apzinoties kluba ambīcijas, nebija ilgi jādomā."

"Himki" komanda komplektēta ar vairākām Krievijas basketbola zvaigznēm, pazīstamiem Eiropas spēlētājiem, kā arī NBA pieredzi guvušiem amerikāņiem.

"Komandai ir lielas iespējas, tāpēc tiek komplektēts tāds sastāvs. Noteikti mērķis nav tikai piedalīties vai tikt "play-off", bet tiešām cīnīties par visaugstāko rezultātu."

"Himki" nākamsezon spēlēs VTB Vienotajā līgā un Eiropas spēcīgākajā klubu čempionātā ULEB Eirolīgā.

Pagājušajā sezonā patlaban 29 gadus vecais Bertāns piedzīvoja debiju NBA. Viņš bija laukumā 12 spēlēs Ņūorleānas "Pelicans" komandas sastāvā, vidēji nospēlēja teju 14 minūtes un guva 2,8 punktus.

Bertāns norādīja, ka teorētiski pastāvēja iespēja karjeru turpināt NBA, taču nevienā spēlētāju maiņas darījumā "Pelicans" viņu neiesaistīja un tādējādi viņš nepārcēlās uz citu komandu. 

Latvijas basketbolists būtu varējis gaidīt piedāvājumus no citām NBA komandām, taču "Himki" variants bijis pārāk labs, lai no tā atteiktos.

"Bija vēl iespējas ar visādām maiņām. Bija potenciālas vietas, kur varēja mani aizmainīt. Bet pēc tam, kad "Pelicans" mani atbrīvoja, šis piedāvājums jau bija gatavs. Īsti vairs nekas netika izskatīts," teica Bertāns.

"Piedāvājumi no NBA būtu vēl tagad jāgaida, līdz augustam vai pat septembrim. Ņemot vērā, ka bija šāds variants, gaidīt es vairs negribēju. Teorētiski varēju gaidīt, ja nebūtu bijis tik labs piedāvājums kā šis. Šī bija iespēja, ko nedrīkstēja laist garām."

Daira brālis Dāvis Bertāns spēlētāju maiņas darījumā šovasar pārcēlās no Sanantonio "Spurs" uz Vašingtonas "Wizards". Vecākais brālis uzskata, ka uzkrātā pieredze pie slavenā trenera Grega Popoviča ļaus Dāvim iejusties jebkurā komandā.

"Sākumā tas bija neliels pārsteigums, bet pēc tam jau saproti, ka tas ir tikai normāli, ka NBA spēlētāji tiek aizmainīti. Es jau viņam teicu, ka uz to jāskatās pozitīvi, jo pārmaiņas vienmēr nāk par labu. Viņš būs jaunā vietā, jaunā komandā. Domāju pēc trenera Popoviča viņam jebkur būs viegli spēlēt. Varbūt tas nāks viņam tikai par labu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu