Sevastova piedzīvo zaudējumu Toronto WTA "Premier" pirmās kārtas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Toronto WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-7 (5:7), 2-6 zaudēja ķīnietei Šuaju Džanai.

Sevastova rangā atrodama 11.pozīcijā, bet viņas pretiniece ieņem 35.vietu.

Zaudējums pirmajā kārtā viņai dod vienu WTA ranga punktu, taču netiks aizstāvēti pērn izcīnītie 190 punkti.

Sevastova maču sāka ar breiku un nākamajā geimā pēc 15:40 atspēlēja vairākas breikbumbas, nosargādama savu servi un panākdama 2:0. Arī savā nākamajā servē viņa saskārās ar grūtībā, geimu noslēdzot pēc 16 izspēlēm un ar vēl vienas breikbumbas atspēlēšanu. Septītajā geimā liepājniecei bija iespēja panākt 5-2, taču viņa neizmantoja vienu breikbumbu, turklāt turpinājumā zaudēja savu nākamo servi, kā dēļ rezultāts kļuva neizšķirts 4-4. Sekojošos geimos uzvarēja servētājas, līdz ar to seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Latvijas pirmā rakete pēc 4:1 panākšanas zaudēja piecus punktus pēc kārtas. Ķīniete ieguva divas setbumbas, no kurām pirmā tika atspēlēta, bet otrā atnesa Sevastovai zaudējumu ar 5:7.

Otrā seta ievadā uzvarēja servētājas, bet trešajā geimā Sevastova tika nobreikota. Liepājniece bija manāmi nogurusi un zaudēja arī savu nākamo servi, kā rezultātā nonāca iedzinējos jau ar 1-4. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Sevastovai setu zaudējot ar 2-6 un izstājoties no vienspēļu turnīra.

Sākotnēji pirmajā kārtā bija paredzēta cīņa ar ukrainieti Ļesju Curenko (WTA 34.), tomēr pretiniece atteicās no dalības turnīrā.

Abas tenisistes iepriekš tikušās četras reizes, trijās no tām triumfējot Sevastovai. Iepriekš vienīgo uzvaru Džana izcīnīja pirmajā duelī 2012.gadā ar 6-4, 7-5 uz māla seguma, bet Sevastova pēc tam no 2015. līdz 2018.gadam izcīnījusi divas uzvaras uz māla un vienu uz cietā seguma, kas notika pērn Ķīnas pilsētā Žuhajā. Pēdējā duelī Sevastova bija pārāka ar 6-0, 7-6 (12:10).

Sevastova pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas triumfēja Jūrmalas WTA "International" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šajā sezonā un ceturto karjerā. Viņa šosezon uzvarējusi 26 no 43 mačiem.

Tikmēr Džana karjerā tikusi pie diviem tituliem, pēdējo no tiem izcīnot 2017.gadā Ķīnas pilsētā Guandžou "International" raudzes turnīrā. Ķīnas tenisiste pagājušajā nedēļā jau pirmajā kārtā izstājās no Sanhosē WTA "Premier" raudzes turnīra. Tikmēr šosezon viņai 35 mačos izdevies izcīnīt 18 uzvaras.

Sevastova "Coupe Rogers" turnīrā piedalījās ceturto reizi. Pērn viņa sasniedza labāko rezultātu šajā turnīrā, Monreālā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, kas deva 190 WTA ranga punktus. Tikmēr Džana pērn apstājās pamatturnīra otrajā kārtā, kas arī ir viņas līdz šim labākais sasniegums šajā turnīrā. Kopumā viņa "Coupe Rogers" piedalījusies piecas reizes.

Tāpat Sevastovai paredzēta dalība arī dubultspēļu turnīrā, kur viņa spēkosies vienā pārī ar amerikānieti Sofiju Keninu (WTA 28.). Pirmajā mačā viņām paredzēta spēle pret rumānieti Ralucu Olaru un ķīnieti Janu Džaosjuanu (WTA 590.).

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien Toronto WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 droši pārspēja francūzieti Karolīni Garsiju, pirmo reizi karjerā iekļūstot šo sacensību otrajā kārtā.

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu