Aigars Šķēle: Štelmahera vadībā katrs spēlētājs zina savu lomu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Sintija Zandersone/LETA

Roberta Štelmahera vadītajās komandās katras spēlētājs zina savu lomu, tāpēc trenerim izdodas uzrādīt labus rezultātus, sarunā ar TVNET Sports sacīja Latvijas izlases basketbolists Aigars Šķēle. 

Šķēle nākamsezon spēlēs Igaunijas spēcīgākajā klubā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vadīs Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Štelmahers.

Pašlaik 26 gadus vecais Šķēle atzīst, ka treneris Štelmahers bija galvenais faktors, kāpēc viņš piekrita viena gada līgumam ar Igaunijas komandu.

Štelmahera vadībā Šķēle divreiz kļuvis par Latvijas čempionu - vispirms 2016. gadā "Valmiera"/ORDO sastāva, bet pēc tam 2018. gadā BK "Ventspils" rindās.

"Divi no diviem," saka Šķēle, norādot uz to, ka viņam Štelmahera vadībā divreiz iznācis spēlēt Latvijas Basketbola līgas finālā, un divreiz izcīnīt titulu.

Šķēle aizvadītajā sezonā pārstāvēja Francijas komandu Antibas "Sharks", kuras sastāvā vietējā čempionātā viņš vidēji mačā guva 7,9 punktus, izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas un veica 2,1 rezultatīvu piespēli, laukumā pavadot 20,7 minūtes.

"Sezonas beigas Francijā nebija veiksmīgas, tāpēc baigi daudz variantu nebija. Sazinājos ar Robertu, un man nekas cits neatlika. Sākums piedāvājums nāca tieši no viņa puses, pēc tam sarunas turpināju ar kluba menedžeriem," sacīja Šķēle.

"Jāspēlē VTB Vienotajā līgā, jāparāda sevi no labākās puses, lai būtu iespējas atkal kaut kur aizbraukt."

"Kalev"/"Cramo" komandā no 2011. līdz 2013. gadam un no 2014. līdz 2015. gadam spēlēja Aigara vecākais brālis Armands Šķēle, kurš trīs reizes kļuva par Igaunijas čempionu, turklāt 2011. gadā viņš tika atzīts par MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. 

"Jā, brāli tur noteikti visi labi atceras. Ja kaut ko vajadzēs, varēšu viņam paprasīt."

Šīs nedēļas sākumā Latvijas izlases basketbolisti pulcējās uz pirmajiem treniņiem Štelmahera vadībā.

"Viņš prasa disciplīnu, izstrādā ļoti labu aizsardzības sistēmu. Viņa vadībā katrs spēlētājs zina savu lomu, tāpēc viņam vienmēr ir labi rezultāti katrā vietā, kur viņš strādā," uzskata Šķēle.

Profesionāla basketbolista karjeras sākumā Šķēle bija zināms kā spēlētājs, kuram patīk daudz spēlēt ar bumbu, izmantojot dribla tehniku, lai apspēlētu pretinieku.

"Tagad vairs nav tāds basketbols, ka viens ies un driblēsies. Esmu pie tā pielāgojies, tādu basketbolu vairs nespēlēju. Pēc vienas kustības ir jāmāk izdomāt, ko darīt tālāk, nevis piecreiz piesist pie zemes un tad tikai domāt," saka Šķēle.

"Ir cilvēki, kuri pie viņa (Štelmahera) sistēmām var arī improvizēt, kuriem viņš uzticas. Mums pagaidām kopā ir gājis labi."

Šķēles pārstāvētā "Sharks" aizvadītajā sezonā zaudēja vietu Francijas augstākajā divīzijā.

"Mums bija diezgan labi spēlētāji, bet kaut kas nesalikās kopā - kaut kas pietrūka. Daudzas spēles sākām ar +20, bet nevarējām noturēt pārsvaru. Nezinu kāpēc, bet psiholoģiski bijām vāja komanda."

"Izkritām no pirmās līgas. Pašam pēdējie divi mēneši bija nekādi. Sākumā man gāja normāli, pirmie septiņi mēneši izdevās. Man tas bija pārsteigums, ka varu spēlēt tādā atlētiskā līgā kā Francijā. Bet sezonas beigas sabojāja to prieku," stāstīja Šķēle.

"Savainojums bija sezonas vidū uz mēnesi, bet atgriezos labs. Nomainījās treneris, tad pazuda rezultāts un sākās individuāla spēle."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu