Strautiņš: Šovasar tika ieguldīts ļoti milzīgs darbs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Strautiņš
Artūrs Strautiņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš šovasar ieguldījis pamatīgi daudz darba, lai būtu gatavs nākamajai sezonai, sarunā ar aģentūru LETA atklāja spēlētājs.

Latvijas izlase nedēļas sākumā aizvadīja savus pirmos treniņus jaunā galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā. Izlasei nākamie mači paredzēti vien februārī, tādējādi treniņos tika atstrādātas tikai pamata lietas.

"Pārsvarā darījām lietas, ko basketbolā jau zinām. Lika saprast, ko vēlas no šīs komandas - kā spēlēt uzbrukumā un aizsardzībā. Kombinācijas cauri neņēmām, tikai nedaudz aizsardzībā kā pie "pick'n'roll" spēlēsim," pēc pirmā treniņa pauda Strautiņš.

"Nav sanācis pie viņa spēlēt, taču kā treneri Robertu zinu. Viņš sevi ļoti labi pierādīja "Ventspilī". Pirmais iespaids ir ļoti labs, viss kārtībā."

Strautiņš sezonai gatavojās dzimtenē, bet šonedēļ jau atgriezīsies savā pārstāvētajā Itālijas klubā Triestes "Alma".

"Sezonai gatavojos Latvijā kopā ar treneri Ainaru Zvirgzdiņu, trenējos gan jūras malā, gan mežā, gan arī izpildu basketbola elementus. Šovasar tika ieguldīts ļoti milzīgs darbs. Tagad tikai jābrauc uz klubu un jādara viss labākais. Nav vienas vai divu lietu, pie kurām piestrādāt. Parasti piestrādāju pie visa, jo nekad nevar būt perfekts. Bija jāstiprina fiziskā bāze, lai sezonas laikā būtu ideālā formā. Tāpat jāpiestrādā bija pie dribla, metiena un citām niansēm. Bija ļoti smagi treniņi, bet milzīgs paldies Zvirgzdiņam," atklāja Strautiņš.

20 gadus vecais Strautiņš aizvadītajā sezonā Itālijas A sērijā vidēji mačā guva 7,0 punktus un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas, tiekot nominēts turnīra labākā jaunā spēlētāja balvai.

"Sezona iesākās labi, bet otrais aplis bija sliktāks. Jāuzņem pieredze, basketbolā kritumi ir normāla parādība. Tikām izslēgšanas turnīrā, kur ļoti labi nospēlēju, bet netikām pusfinālā. Tagad skatos tikai uz nākamo sezonu. Jāstrādā, lai būtu labāks," atzīmēja Strautiņš.

Daļu sezonas Strautiņš spēlēja kopā ar Ojāru Siliņu, kurš gan janvārī pievienojās citai Itālijas komandai Avelīno "Sidigas".

"Ar Ojāru jau divus gadus biju kopā Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" klubā. Patīkami, ka ir iespēja uzspēlēt kopā ar kādu latvieti. Pret viņu gan aizvadītajā sezonā nesanāca uzspēlēt," uzsvēra jūrmalnieks, kuram ir Itālijas basketbola pase, tādējādi A sērijā viņš neskaitās leģionārs.

Strautiņam ar "Alma" komandu ir līgums pēc sistēmas 1+1, taču pagājušajā nedēļā mediji ziņoja, ka par latvieti interesi izrāda Slavenais Itālijas klubs Boloņas "Virtus Segafredo".

"Viņi runā ar aģentu, bet daudz neko nezinu. Tad jau redzēs, kas notiks. Ar aģentu daudz nepārrunājam piedāvājums, vienīgi tikai tad, ja ir kas konkrēts. Baigi neiespringstu par to, trešdien jau dodos uz Triesti. Komandai mērķis noteikti būs cīņa par izslēgšanas turnīru," atklāja Strautiņš.

Strautiņam ir liela pieredze Itālijas basketbolā, jo savulaik viņš trīs sezonas aizvadīja šīs valsts kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā. Savukārt 2017./2018.gada sezonu viņš sāka Kapo d'Orlando "Betaland" vienībā, kas sezonas pirmajā pusē Strautiņu izīrēja pēc spēka otrās līgas komandai Ordzinuovi "Agribertocchi Walcor".

Jaunais latviešu basketbolists par spēlēšanu citur nav domājis.

"Ir bijuši labi piedāvājumi Itālijā, tāpēc nav jāskatās citur un par to nedomāju. Ja citā valstī būtu jau no mazotnes, tad varbūt spēlētu citur. Ļoti patīk Itālijā. Neesmu spēlējis citur, bet Itālijas basketbols, ja salīdzina ar citām līgām Eiropā, ir ātrāks ar daudziem tālmetieniem," skaidroja basketbolists.

Strautiņš karjeras laikā pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases, kā arī ir debitējis pieaugušo valstsvienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu