Latvijas pārstāvji izcīna trīs medaļas EČ jauniešiem 100 lauciņu dambretē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē.
Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē. Foto: Latvijas Dambretes federācija

Latvija Varšavā notikušajā Eiropas jauniešu čempionātā 100 lauciņu dambretē izcīnījusi trīs godalgas, informē Latvijas Dambretes federācija (LDF).

U-19 grupā meitenēm Latvijas dambretiste Jeļena Česnokova izcīnīja sudraba medaļu, tikai par vienu punktu piekāpjoties Baltkrievijas sportistei. Tādējādi Česnokova jau otro gadu pēc kārtas uz Eiropas čempionāta pjedestāla, pievienojot 2018.gada zelta medaļai šī gada sudrabu.

Savukārt U-19 grupā zēniem Gunārs Gribuška pēc pirmajām kārtām bija pārliecinošā vadībā, tomēr finiša taisnē vairāki nospēlēti neizšķirti, rezultātā bronzas medaļa. Arī Gribuškam otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionātu medaļas - pērn viņam bija zelts U-16 grupā.

Česnokovas un Gribuška trenere ir Latvijas lielmeistare Zoja Golubeva, kura par pasaules čempioni dambretē ir kļuvusi 16 reizes.

Savukārt U-13 grupā pirmo reizi Eiropas sudrabu ieguva Latvijas jaunais dambretists Klāvs Norenbergs, kurš bija pārliecinošs līderis jau no pirmās turnīra kārtas, tomēr pēdējās divās kārtās izcīnīti neizšķirti, un iegūta otrā vieta. U-13 zēnu grupā par titulu cīnījās rekordliels skaits dalībnieku - 34 jaunie dambretisti no 11 valstīm.

Zīmīgi, ka Norenbergs un citi trenera Kārļa Ozola audzēkņi jau vairākus gadus ir starp medaļniekiem sacensībās gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

Eiropas čempionāta pamatturnīrs norisinājās deviņās kārtās. Pēc pamatturnīra beigām ceturtdien un piektdien tiks aizvadīti turnīri ar samazinātu laika kontroli - Eiropas čempionāti jauniešiem ātrajā dambretē un ātrspēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu