Ostapenko spraigā cīņā sasniedz Toronto "Premier" turnīra astotdaļfinālu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko trešdien Toronto WTA "Premier 5" turnīra otrās kārtas spēlē ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-4 pārspēja Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas.

Ostapenko rangā atrodama 83.pozīcijā, bet Pavļučenkova ierindojas 44.pozīcijā.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar čehieti Mariju Bouzkovu (WTA 91.), kura otrajā kārtā ar 6-2, 7-5 pārsteidzoši pieveica sacensību septīto numuru Sloeinu Stīvensu (WTA 8.) no ASV.

Par trešās kārtas jeb astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 105 WTA ranga punktus, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Ostapenko šajā mačā pieļāva 15 dubultkļūdas, bet pretiniecei tādu bija par divām mazāk. Latvijas tenisistei bija četri "eisi", kamēr Pavļučenkovai - divi.

Ostapenko atņēma pretiniecei viņas pirmo servi un trešajā geimā atspēlēja breikbumbu, panākdama jau 3-0. Pie savas nākamās serves viņa nonāca iedzinējos ar 0:40, atspēlēja trīs breikbumbas, tomēr bija spiesta piekāpties pretiniecei. Nākamajā geimā viņa ar breiku atjaunoja pārsvaru, turklāt lieliski spēlēja pie serves uzņemšanas, kas ļāva astotajā geimā panākt 6-2.

Diametrāli pretējs bija otrais sets, kurā Ostapenko zaudēja savas pirmās divas serves un pa geimiem nonāca iedzinējos ar 0-4. Pateicoties beidzot uzvarētai servei pretinieces dubultkļūdām, izdevās panākt 2-4, taču turpinājumā atkal sekoja zaudēta serve un šoreiz astoņos geimos pārāk ar 6-2 bija Krievijas tenisiste.

Tāpat arī trešo setu Ostapenko sāka ar zaudētu servi, taču ceturtajā geimā nobreikoja pretinieci, atgriežoties cīņā par uzvaru mačā. Ostapenko spēcīgie uzbrukuma sitieni un pretinieces dubultkļūda ļāva Latvijas tenisistei vēlreiz nobreikot pretinieci un panākt 4-2. Tiesa, arī "French Open" 2017.gada čempione neskopojās ar dubultkļūdām, kas Pavļučenkovai ļāva ar breiku vienu punktu atgūt. Dubultkļūdu sērija turpinājās - Ostapenko pie pretinieces serves panāca 5-3 un ieguva tiesības servēt par uzvaru mačā, taču arī pati pārliecinoši zaudēja savu geimu.

Desmitajā geimā Ostapenko panāca 30:0, taču Krievijas tenisiste divus punktus atguva. Pēc tam Ostapenko nopelnīja mačbumbu, kas gan tika atspēlēta, un rezultāts bija "vienādi". Nākamajā izspēlē Ostapenko ar pretinieces dubultkļūdu ieguva vēl vienu mačbumbu, taču ar "eisu" tā tika atspēlēta. Tam sekoja vēl viena mačbumba, kuru Ostapenko šoreiz izmantoja un panāca 6-4.

Iepriekš turnīrā Ostapenko ar 6-3, 6-3 droši pārspēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 22.), bet viņas otrās kārtas pretiniece ar 3-6, 6-3, 7-5 pieveica pasaules devīto raketi Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Latvijas tenisiste pret Pavļučenkovu kopumā aizvadījusi piecas spēles, izcīnot četras uzvaras, tostarp vienu arī šogad Madridē uz māla. Zīmīgi, ka vienīgais zaudējums Krievijas sportistei bija šogad uz cietā seguma. Līdz ar to abas sportistes šosezon tikās jau trešo reizi.

Krievijas tenisiste karjera laikā izcīnījusi 12 WTA titulus, tomēr šosezon trofeju virs galvas vēl nav izdevies celt. Pēdējo reizi tas notika pērnā gada maijā Strasbūras "International" raudzes turnīrā. Savukārt šosezon tenisiste 29 mačos izcīnījusi 14 uzvaras.

Ostapenko pirms došanās uz Toronto piedalījās turnīrā Jūrmalā, kur apstājās pirmajā kārtā. 2017.gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko bija cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet kopumā šosezon viņa izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 19 neveiksmes.

Latvijas tenisiste "Coupe Rogers" turnīrā trīs gadus pēc kārtas apstājās pirmajā kārtā, līdz ar to viņa šogad jau nopelnījusi vairāk punktu nekā gadu iepriekš.

Turnīrā piedalījās arī Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 11.), kura turnīrā izlikta ar desmito numuru. Sevastova pirmajā vienspēļu kārtā ar 6-7 (5:7), 2-6 piekāpās ķīnietei Šuaju Džanai (WTA 35.).

Abas Latvijas vadošās tenisistes cieta zaudējumu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēlēs.

Turnīrs Toronto notiek uz cietā seguma un ir vienas no sagatavošanās sacensībām ASV atklātajam čempionātam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu