Kravčenoka/Graudiņa saglabā perfektu bilanci Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa ceturtdien Eiropas čempionātā svinēja trešo uzvaru grupā, iekļūstot izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Latvijas duets, kuram Maskavā piešķirts 20.numurs, ar 2-1 (21:16, 20:22, 15:12) pieveica šveicietes Lauru Kaluori un Dunju Gersoni, kuras sacensībās izliktas ar 29.numuru.

Latvijas duets spēli sāka ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem. Seta vidū pārsvars tika pieaudzēts līdz 14:8, setu novedot līdz drošai uzvarai ar 21:16.

Otrais sets sākās krietni sīvākā cīņā, minimālā vadībā tiekot Šveices volejbolistēm. Turpinājumā viņas ieguva triju punktu pārsvaru - 9:6. Latvietēm izdevās pietuvoties līdz 9:10, taču tehniskajā pārtraukumā labā garastāvoklī devās šveicietes - 12:9 viņu labā. Līdz pat seta beigām Graudiņai un Kravčenokai bija vairāku punktu deficīts, taču pirmās pie setbumbas un vienlaicīgi mačbumbas tika tieši viņas - 20:19. Tomēr trīs nākamās punkta izspēles un līdz ar to arī setu uzvarēja Kaluori un Gersone - 22:20 viņu labā.

Otro reizi šajā čempionātā Latvijas duetam nācās doties laukumā trešajā setā, uzreiz izvirzoties vadībā ar 4:1 un nosūtot pretinieces laukuma malā apdomāties pārtraukuma laikā. Seta vidū Latvijas pāris panāca jau četru punktu pārsvaru - 10:6 - un spēli pabeidza ar uzvaru - 2-1 (21:16, 20:22, 15:12). Līdz ar to latvietes uzvarēja D grupā un uzreiz nodrošināja vietu izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā.

Latvijas duets Točs un Pļaviņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:17, 21:10) pārliecinoši pārspēja Krievijas pāri Ruslanu Bikanovu un Valēriju Samodaju, kuriem turnīrā piešķirts 17.numurs, bet otrajā ar 0-2 (19:21, 18:21) piekāpās austriešiem Aleksandram Hūberam un Kristoferam Dresleram, kuriem piešķirts 32.numurs. Uz trešo spēli Latvijas duets laukumā pret pasaules ranga līderiem no Norvēģijas Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu nevarēja doties savainojumu dēļ un saņēma tehnisko zaudējumu 0-2 (0:21, 0:21).

Tikmēr izslēgšanas turnīrā vietu sev jau nodrošinājuši ar 14.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri šodien pulkst.21:00 spēlēs ar Krievijas pāri Konstantīns Semjonovs/Iļja Lešukovs (3.).

Apakšgrupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji "play-off" cīņas sāks no pirmās kārtas.

A apakšgrupā bez Latvijas pāra spēlē arī pērnā gada čempioni no Norvēģijas Sērums un Mūls, kuri šosezon vairākkārt uzvarējuši Pasaules tūres posmos un kopumā aizvada lielisku sezonu, bet Eiropas čempionātā viņi izlikti ar pirmo numuru. Tāpat šajā grupā cīnās arī austrieši Hūbers un Dreslers, kā arī Krievijas duets Bikanovs un Samodajs.

C apakšgrupā Samoilovam/Šmēdiņam, kuri divos mačos guvuši divas uzvaras un jau nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, vēl jāspēlē pret Konstantīnu Semenovu/Iļju Lešukovu no Krievijas (3.).

Sieviešu sacensībās piedalās arī Latvijas dāmu duets Kravčenoka un Graudiņa, kurām piešķirts 20.numurs. Viņas D apakšgrupā spēlē kopā ar Birlovu/Ukolovu no Krievijas (13.), polietēm Katažinu Kocioleku/Kingu Vojtašiku (4.), kā arī Lauru Kaluori/Dunju Gersoni (29.).

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta. Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu