UEFA piespriež "Ventspils" vārtsargam Mahnovskim diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Konstantins Mahnovskis
Konstantins Mahnovskis Foto: FK Ventspils Futbola Klubs (Facebook)

"Ventspils" ukraiņu vārtsargs Konstantins Mahnovskis par rasisma izpausmēm saņēmis desmit spēļu diskvalifikāciju no Eirokausiem, lēmusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Maltas futbola komanda Gziras "United" vainoja Mahnovski rasismā.

"Ventspils" pagājušajā ceturtdienā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā viesos spēkojās neizšķirti 2:2 ar Maltas komandu Gziras "United".

Pirmajā cīņā Ventspilī Latvijas komanda izcīnīja graujošu uzvaru ar 4:0, bet divu spēļu summā vienību savstarpējais duelis noslēdzās ar pārliecinošu 6:2 par labu ventspilniekiem.

Pēc spēles sarkanās kartītes tika parādītas "Ventspils" ukraiņu vārtsargam Mahnovskim un "United" senegāliešu uzbrucējam Amadu Sambam.

Maltas mediji ziņoja, ka Mahnovskis rasistiski apvainojis Sambu, kā rezultātā izcēlies konflikts, kas pārtraukts tikai ar Maltas kluba vadības iejaukšanos. Tāpat tika ziņots, ka Latvijas klubs Maltas vienībai sūtījis vēstuli ar mērķi izdarīt spiedienu, lai tas noliedz incidentu un vārtsarga iespējamās rasistiskās darbības.

Savukārt "Ventspils" klubs sarunā ar aģentūru LETA noraidīja izvirzītās apsūdzības.

Pretējās domās bija UEFA Kontroles, ētikas un disciplinārlietu komiteja, kas Mahnovskim piespriedusi desmit spēļu diskvalifikāciju no UEFA sacensībām. Savukārt Sambam par viņa pārkāpumiem piespriesta divu spēļu diskvalifikācija.

30 gadus vecais Mahnovskis "Ventspils" rindas papildināja šovasar.

"Ventspils" kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Portugāles klubu Gimaraišas "Vitoria".

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu