Naomi Osaka - ceturtā sportiste, kura gada laikā nopelnījusi 20 miljonus (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: AFP/SCANPIX

Japānas tenisiste Naomi Osaka kļuvusi pasaulē par ceturto sportisti, kurai gada laikā izdevies nopelnīti vismaz 20 miljonus ASV dolāru, liecina žurnāla "Forbes" aplēses.

Patlaban 21 gadu vecā Osaka par pasaules sporta zvaigzni kļuva pērn, negaidīti triumfējot "US Open". Šā gada sākumā viņa triumfēja arī "Australian Open", izcīnot savu otro "Grand Slam" titulu.

Osaka janvārī kļuva par pasaules pirmo raketi, pusgadu noturoties WTA vienspēļu ranga pirmajā pozīcijā. Šobrīd viņa ir atkāpusies uz otro vietu, bet līdere patlaban ir Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija.

"Forbes" vēsta, ka Osakas ienākumi, kas gūti ārpus tenisa turnīru balvu fondiem, gada laikā pieauguši no 1,5 līdz 16 miljoniem ASV dolāru, lielā mērā pateicoties reklāmas līgumiem ar "Mastercard", "All Nippon Airways", "Nissan" un "Procter & Gamble".

Sagaidāms, ka Osakas ienākumi gada laikā vēl strauji pieaugs, jo viņa šogad noslēdza ienesīgu līgumu ar sporta preču ražotāju kompāniju "Nike".

Osaka pēdējo 12 mēnešu laikā nopelnījusi 24,3 miljonus ASV dolāru. Viņa kļuvusi tikai par ceturto sportisti pasaulē, kura gada laikā nopelnījusi 20 miljonus.

Iepriekš tas bija izdevies tikai trim sportistēm, kuras arī ir tenisistes - Serēna Viljamsa (ASV), Marija Šarapova (Krievija) un Li Na (Ķīna).

Pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm laika posmā no 2018. gada 1. jūnija līdz 2019. gada 1. jūnijam starp pasaules sportistēm visvairāk nopelnījusi Serēna Viljamsa, kuras ienākumi bijuši 29,2 miljoni ASV dolāru (25 miljoni no reklāmām, 4,2 miljoni turnīru naudas balvas).

Osaka ar 24,3 miljoniem ierindojas otrajā vietā (16 miljoni no reklāmām, 8,3 miljoni turnīru naudas balvas).

Savukārt trešajā pozīcijā atrodas Vācijas tenisiste Angelika Kerbere, kura gada laikā nopelnīja 11,8 miljonus (6,5 miljoni no reklāmām, 5,3 miljoni turnīru naudas balvas.

Starp Top 15 pelnošākajām sportistēm pasaulē tikai trīs nav tenisistes - futboliste Aleksa Morgana (ASV), badmintoniste Pusarla Venkata Sindhu (Indija) un golfa spēlētāja Arija Jutanugarna (Taizeme). Pirmajā desmitniekā ir tikai tenisistes.

Daudzos sporta veidos sievietes saņem niecīgu atalgojumu salīdzinājumā ar vīriešiem. "Forbes" vēsta, ka aizvadītajā sezonā Sieviešu Nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) lielākais atalgojums spēlētājai bija 117,5 tūkstoši ASV dolāru, tikmēr NBA spēlētājam lielākā alga bija 37,4 miljoni.

Top 15 iekļuvusī ASV futboliste Aleksa Morgana gada laikā 5,5 no saviem 5,8 miljoniem dolāru nopelnīja tieši ar reklāmu.

Arī Indijas badmintoniste Pusarla Venkata Sindhu pārliecinoši lielāko daļu ieņēmumu guvusi tieši ar reklāmu (5 miljoni ar reklāmu, 500 tūkstoši ar naudas balvām badmintonā).

2019. gada Top 15 pasaules bagātākās sportistes

  1. Serēna Viljamsa (ASV) 29,2 miljoni ASV dolāru (teniss)
  2. Naomi Osaka (Japāna) 24,3 miljoni (teniss)
  3. Angelika Kerbere (Vācija) 11,8 miljoni (teniss)
  4. Simona Halepa (Rumānija) 10,2 miljoni (teniss)
  5. Sloeina Stīvensa (ASV) 9,6 miljoni (teniss)
  6. Karolīne Vozņacki (Dānija) 7,5 miljoni (teniss)
  7. Marija Šarapova (Krievija) 7 miljoni (teniss)
  8. Karolīna Plīškova (Čehija) 6,3 miljoni (teniss)
  9. Eļina Svitoļina (Ukraina) 6,1 miljons (teniss)
  10. Venusa Viljamsa (ASV) 5,9 miljoni (teniss)
  11. Gavrinje Mugurusa (Spānija) 5,9 miljoni (teniss)
  12. Aleksa Morgana (ASV) 5,8 miljoni (futbols)
  13. Pusarla Venkata Sindhu (Indija) 5,5 miljoni (badmintons)
  14. Medisona Kīza (ASV) 5,5 miljoni (teniss)
  15. Arija Jutanugarna (Taizeme) 5,3 miljoni (golfs)
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu