Tenisists Lībietis nepabeidz Latvijas čempionāta finālspēli

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Par šī gada Latvijas čempionu tenisā vienspēlēs piektdien Jūrmalā kļuva Roberts Grīnvalds, jo viņa pretinieks Miķelis Lībietis spēli nepabeidza.

Vīru konkurencē vienspēļu turnīrā par uzvarētāju kļuva Grīnvalds, kurš finālā aizvadīja tikai vienu setu (6-3), jo viņa pretinieks Miķelis Lībietis izstājās no turpmākās cīņas.

Zīmīgi, ka abi tenisisti šajās sacensībās startēja ar organizatoru īpašo ielūgumu jeb "wild card", bet Lībietim šis bija pirmais turnīrs kopš 2017.gadā gūtās Ahileja cīpslas traumas.

Savukārt dāmu konkurencē otro finālu divos gados sasniedza Elza Tomase, kura tāpat kā Grīnvalds neaizvadīja visu maču. Viņas pretiniece Irina Rimša-Kuzmina izstājās otrajā setā pie rezultāta 6-1, 2-1.

Tomase šajās sacensībās bija izlikta ar pirmo numuru, bet viņas pretiniece čempionātā startēja ar "wild card". Uzvarētājai šis bija jau otrais fināls divos gados, bet pērn finālā ar 6-7 (4:7), 6-3, 4-6 atzīts Rebekas Mertenas pārspēks.

Vīru dubultspēlēs par uzvarētājiem tika kronēti Lībietis un viņa partneris Arvis Bērziņš, kurš iepriekš vienspēlēs apstājās pusfinālā pret Grīnvaldu. Abi tenisisti finālā ar 6-1, 6-1 pārliecinoši uzveica Rihardu Emuliņu un Pēteri Vinogradovu.

Dāmu dubultspēlēs Laura Slišāne un Rimša-Kuzmina ar 1-6, 6-3, 10:7 pārspēja Annu Mariju Bukinu un Lindu Kristiānu Zahari.

Zahare gan nepalika bešā, jo pārī ar Grīnvaldu izdevās triumfēt jaukto dubultspēļu finālā, kurā ar 6-3, 6-4 pieveikti Sabīne Rutlauka un Markuss Tions.

Pērn par vienspēļu čempionu vīru konkurencē tika kronēts Rūdolfs Mednis, bet starp dāmām spēcīgākā izrādījās Mertena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu