Latvijas futbola virslīgā tiks aizvadītas divas spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Mārtiņš Sīlis, FK Liepāja

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā šodien paredzētas divas spēles starp "Liepājas" un "Daugavpils" komandām, kā arī starp līdervienībām RFS un "Riga".

Kā pirmie 25.kārtas trešajā mačā laukumā dosies "Liepāja" un "Daugavpils". Kurzemnieki viesus uzņems Liepājas Olimpiskā centra stadionā "Daugava", bet mača sākums paredzēts plkst.17.

Liepājnieki virslīgā kopš jūlija sākuma aizvadījuši vien četras spēles, no kurām pēdējā viesos ar 1:2 piedzīvots zaudējums pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu. Tikmēr vienu spēli iepriekš ar 3:2 viesos uzveikta "Metta" vienība. Lielais spēļu deficīts virslīgā "Liepājas" komandai skaidrojams ar dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā un otrajā kārtā, kas gan noslēdzās nesekmīgi. Kurzemes klubs otrajā kārtā divu spēļu summā ar 0:3 piekāpās spēcīgajai Zviedrijas komandai "Norrkopping".

Savukārt daugavpilieši čempionātu turpina aizvadīt ar visai vāju sniegumu, jo pēdējās sešās spēlēs nav izdevies izcīnīt nevienu panākumu. Tāpat arī ar punktu krāšanu nav gājis visai sekmīgi, jo pēdējie nopelnīti vien jūnija beigās, kad nospēlēts neizšķirti 1:1 pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu. Tikmēr pēdējās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi "Ventspils" un RFS vienībām.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras izcīnījusi "Daugavpils" komanda, kas pirmajā spēlē viesos ar 3:2 bija pārāka, bet atkārtotu uzvaru ar 1:0 izcīnīja pašā jūnija sākumā mājās.

"Liepājas" komandai šajā spēlē nevarēs palīdzēt Sejdina Keitā, kuram piespriesta vienas spēles diskvalifikācija.

Tikmēr otrajā mačā plkst.19 RFS Daugavas stadionā uzņems tās sīvāko konkurenti "Riga". Maču tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

RFS pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, pēdējo no tām gūstot pret "Daugavpili", tāpat jūlija beigās RFS ar 1:0 pārspēja valmieriešus. Rīdzinieki savus spēkus šogad pārbaudīja arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kad pirmajā kārtā nācās atzīt Vitālija Maksimenko pārstāvētās Ļubļanas "Olimpija" pārākumu. Savukārt "Riga" pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un vienreiz spēlēja neizšķirti. Arī šis Rīgas klubs pēdējo spēli aizvadīja pret Latgales komandu, kad jūlija izskaņā izcīnīja drošu uzvaru ar 4:0.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras dalītas uz pusēm - pirmajā mačā mājās ar 3:1 pārāka bija RFS, bet atbildes spēlē "Riga", arī spēlējot mājās, uzvarēja ar 2:0.

"Riga" komanda šobrīd vairāk koncentrējas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kurā jāspēkojas ar Somijas klubu Helsinku HJK. Pirmajā komandu tikšanās reizē mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, tāpēc atbildes spēlei, kas notiks ceturtdien jāvelta diezgan liela uzmanība. Uzvaras gadījumā "Riga" pirmo reizi vēsturē būs soļa attālumā no Eiropas līgas pamatturnīra.

RFS komanda šīs vasaras laikā ievērojami papildinājusi sastāvu. Jūlija sākumā komandai pievienojās 2018.gada Latvijas labākais futbolists Dāvis Ikaunieks, bet pirms tam komandu papildināja izlases pussargs Andrejs Cigaņiks, lietuviešu aizsargs Edvīns Girdvainis, kā arī serbu uzbrucējs Andrija Kaluderovičs. No "Riga" komandas pārgāja vēl viens serbu uzbrucējs Darko Lemajičs, bet no "Spartaka" izīrēts horvātu pussargs Tins Vukmaničs.

Tikmēr šonedēļ "Riga" paziņoja, ka klubs pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar japāņu pussargu Minori Sato.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs kārtas ievadā Jūrmalas "Spartaks" sestdien mājās ar 3:0 pārspēja "Valmiera Glass"/ViA komandu, bet "Jelgava" mājās ar 1:0 uzveica "Metta" vienību.

25.kārtu virslīgā izlaidīs "Ventspils" klubs.

Ar 41 punktu 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet šo vietu nākas dalīt ar divus mačus vairāk nospēlējušo RFS. Tālāk ar 34 punktiem 22 spēlēs ir "Spartaka" komanda, ceturtā ar 31 punktu ir "Ventspils", piektajā vietā ar 30 punktiem 22 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 21 duelī ir "Liepājai". Septītā ar 26 punktiem ir 22 mačos aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 21 punktu 20 dueļos seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu