Latvijas U-16 basketbola izlase EČ apakšgrupu turnīru noslēdz ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase svētdien Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas kadetu čempionāta trešajā mačā ar rezultātu 53:64 (9:9, 16:21, 10:17, 18:17) zaudēja vienaudžiem no Ziemeļmaķedonijas.

Latvija zaudēja visās trīs apakšgrupas spēlēs un astotdaļfinālā tiksies ar Horvātiju, Itāliju vai Krieviju. Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu nākamā gada U-17 Pasaules kausā.

Latvijas kadetu izlasē rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Edvards Struža, bet desmit punktus guva Valters Briedis.

Tikmēr pretiniekiem 23 punktus sameta Andrejs Mitrevskis.

Latvijas izlasi šajā mačā pievīla metienu precizitāte - pašmāju basketbolisti no spēles realizēja 29,85% metienu, bet pretinieki grozā raidīja 41,07% metienu.

Mačs iesākās mazrezultatīvi, turklāt latvieši no spēles pirmos punktus guva tikai pirmās ceturtdaļas vidū. Spēles pirmās desmit minūtes noslēdzās neizšķirti 9:9, bet otrajā nogrieznī pretinieki pamazām attālinājās un puslaiku uzvarēja ar 30:35.

Otrajā puslaikā Ziemeļmaķedonijas pārsvars sasniedza 18 punktus. Lai gan Latvijas kadeti pretinieku pārsvaru sadzēsa gandrīz uz pusi, tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 53:64.

Latvijas jaunie basketbolisti apakšgrupā zaudēja arī izraēliešiem (56:76) un spāņiem (51:87). Tikmēr Ziemeļmaķedonija spāņiem zaudēja ar 57:61, bet izraēliešiem - ar 90:99, maču noslēdzot vien trešajā pagarinājumā.

Apakšgrupā pirmā ar trīs uzvarām trīs spēlēs bija Spānija, divi panākumi bija Izraēlai, vienu uzvaru guva Ziemeļmaķedonija, bet Latvija cieta trīs zaudējumus.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis ("Ādaži"), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - "Ezerzeme"), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - "Rīga"/DSN), Freds Bagatskis ("Valencia", Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - "Rīga"/"Ķeizars"), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS "Rīga"), Dāvis Skreivers ("Jēkabpils"/"Līvāni"), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu