Latvijas U-20 basketbolistes EČ starp līderēm atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas U-20 basketbolistes aizvadītajā Eiropas čempionātā bijušas vienas no labākajām cīņā par atlēkušajām bumbām, kā arī lieliski spējušas apturēt pretinieču uzbrukumus, bloķējot metienus.

Pēc grupu turnīra Latvijas izlase ar 137 bumbām bija otrā labākā cīņā zem groziem, bet noslēdzoties čempionātam, latvietes atkāpušās par vietu, kopumā izcīnot 312 atlēkušās bumbas - 82 uzbrukumā un 230 aizsardzībā. Šāds sniegums ļauj ieņemt trešo vietu, kamēr līdere Francija savākusi 371 atlēkušo bumbu (152+219) jeb vidēji 53 spēlē.

Tikmēr bloķētajos metienos pēc grupu turnīra izdevies pakāpties par divām vietām, ierindojoties trešajā pozīcijā. Latvijas izlase septiņās spēlēs kopumā 33 reizes apturēja pretinieces ar bloku, kamēr pirmo vietu ieņem Nīderlande, kurai ir par četriem vairāk.

Tāpat U-20 izlasei gana labi veicies no tālmetienu līnijas, metienus izpildot ar 26% precizitāti, kas dod sesto vietu. Pirmā ar 32,3% realizētiem tālmetieniem ir Lietuva.

Latvijas izlase bija līdere arī ne tik glaimojošos statistikas rādītājos - pieļautajās kļūdās un nopelnītajās piezīmēs. Jau pēc grupu turnīra latvietes bija ceturtās pieļauto kļūdu skaitā, un šādu pozīciju viņas saglabāja arī pēc čempionāta noslēguma, vidēji mačā pieļaujot 16,1 kļūdu (kopumā 113). Visvairāk kļūdījusies Baltkrievijas izlase, kopumā sakrājot 140 tehniskos brāķus.

Savukārt sapelnīto piezīmju rādītājā Latvijas komanda pēc grupu turnīra kļuva nedaudz disciplinētāka, no otrās vietas atkāpjoties uz piekto. Kopumā čempionātā tika nopelnīta 121 piezīme, bet pirmajā vietā ar 134 bija Nīderlande.

Individuālajos rādītājos veicies krietni labāk, jo Aleksa Gulbe labāko desmitniekā atrodama sešos rādītājos. Kopumā viņa turnīrā guva 94 jeb vidēji 13,4 punktus spēlē, ieņemot septīto vietu, kamēr rezultatīvākā čempionātā ar 113 jeb vidēji 16,1 punktu bija Dalma Cukoru no Ungārijas.

Ar 40% precizitāti no tālmetienu līnijas (astoņi no 20) Gulbe bija astotā precīzākā, bet Ļiza Čumika ar 41,2% precizitāti (septiņi no 17) ieņēma septīto vietu. Precīzākā no tālienes ar 50% realizāciju bija spāniete Alba Maritnesa (13/26) un Čehijas basketboliste Eliska Zilova (septiņi no 14).

Tāpat Gulbe bija gana precīza no soda metienu līnijas, sasniedzot 66,7% precizitāti (26/39), kas deva 13.vietu, kamēr līdere Sara Madera no Itālijas bija precīza 91,3% gadījumos (21/23).

Labāko desmitniekā atlēkušajās bumbās atrodamas pat divas Latvijas basketbolistes - ar 61 izcīnītu bumbu (14+47) trešo vietu ieņem Gulbe, bet par astoņām mazāk (9+44) ir Janetai Rozentālei. Prasmīgākā zem groziem bija Billija Maseja no Beļģija, kura kopumā izcīnīja 100 bumbas (17+83).

Dalītu astoto vietu bloķētajos metienos ieņēma Gulbe un Luīze Šepte abām pretinieces kopumā izdevās apturēt 10 jeb 1,4 reizes vidēji spēlē. Labākā bloķētāja šajā čempionātā bija Līvija Sakevičute no Lietuvas ar 18 jeb 2,6 blokiem vidēji mačā.

Šepte labāko desmitniekā bija arī pārtvertajās bumbās, kopumā to izdarot 15 jeb 2,1 reizi spēlē, kas ļāva ieņemt dalītu septīto vietu. Līdere šajā rādītājā ar 26 jeb vidēji 3,7 pārtvertām bumbām mačā bija ungāriete Cukoru.

Šepte un Gulbe bija Latvijas izlases līderes laukumā pavadītajās minūtēs. Šepte kopumā turnīrā nospēlēja 227 (32,5 vidēji spēlē), bet Gulbe 211 minūtes (30,2), kas attiecīgi deva ceturto un 14.vietu starp visām čempionāta dalībniecēm. Teju vai 36 minūtes spēlē laukumā bija Maseja no Beļģijas.

Līdz ar lielo spēles laiku, abas basketbolistes visai bieži kļūdījās. Gulbe ar 19 jeb vidēji 2,7 kļūdām spēlē ir dalītā desmitajā vietā, kamēr Šeptei kopumā 18 jeb 2,6 kļūdas mačā, ieņemot dalītu 14.pozīciju.

Gulbe arī bija 11.efektīvākā čempionāta spēlētāja, septiņās spēlēs vidēji izceļoties ar 13,4 efektivitātes koeficienta punktiem. Tikmēr divi nopelnītie "double-double" Gulbei deva dalītu otro vietu starp visām čempionāta spēlētājām. Absolūtā līdere bija Maseja no Beļģijas, kura tikai vienā spēlē neizcēlās ar "double-double", kopumā to paveicot piecas reizes.

Par U-20 čempionēm tika kronētas Itālijas basketbolistes, kamēr turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu nopelnīja itāliete Madera, kura titula mačā iemeta 15 punktus. Latvijas izlase čempionātu noslēdza desmitajā vietā, spēlē par devīto pozīciju ar 50:51 piekāpjoties vienaudzēm no Čehijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu